Valuutaturg: Jeen tegi öösel uue languse - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jeen tegi öösel uue languse

Risto Sverdlik

24.09.2010 10:08

Euroopas on probleemid päevakorda taaskord kerkinud Iirimaa ja Portugali ümber . Iirimaa SKT näitas II kvartalis 1,2-protsendist langust, kuigi oodati minimaalset kasvu. Analüütikute hinnangul on Iirimaa olukord piisavalt kriitiline, mistõttu arvatakse, et Iirimaa peaks koheselt taotlema €80-miljardilist abipaketti. Vastasel korral ennustatakse võla- ja panganduskriisis vaevleva riigi rahandusele „pikka ja vaevarikast surma.“ Koos Portugali hinnatakse vajaminevaks summaks €150 miljardit. Kreekale suunatud ELi ja IMFi abipaketi suurus oli 110 miljardit eurot. Kui Iirimaa majandus jätkab langussuunal, tekib neil tõsiseid raskusi defitsiidi alandamisel 3% piiridesse SKTst 2014. aastaks (hetkel on defitsiit üle 11% SKTst). Euro langes eile avaldatud Saksamaa ja eurotsooni majandusaktiivsuse indeksite oodatust kehvemate tulemuste peale dollari suhtes 0,5% ning kaupleb hetkel avanemistaseme $1,3320 juures.

Aasia sessioonil toimus suurem jeeni nõrgenemine, kukkudes dollari suhtes ¥85,38 tasemeni, millele järgnes koheselt uuesti jeeni tugevnemine. Hetkel kaupleb jeen ¥84,80 juures. Antud momendil ei ole veel kindel, kas jeeni järsu nõrgenemise taga on uus Jaapani keskpangapoolne sekkumine. Jaapani valitsusest ega keskpangast ei ole kinnitust ega ümberlükkeid võimaliku sekkumise kohta laekunud.

Tänasel kauplemispäeval avaldatakse mõned olulised makronäitajad nii Euroopas kui USAs. Kell 11 tehakse teatavaks Saksamaa IFO ärikliima, hetkeolukorra ja ootuste indeksid. Ärikliima ja ootuste koha pealt prognoositakse kerget langust eelmise kuu näidu suhtes ning hetkeolukorra indeksi puhul kergel tõusu. USA sessioonil tuleb kell 15.30 augusti kestvuskaupade tellimuste näit (oodatakse 1% langust) ja uute kodude müüginumbreid, mis peaks ootuste tulema 295 tuhat. Võrreldes juuliga oodatakse 6,9% kasvu.

Valuutapaarid kell 10.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon