Valuutaturg: Euro kaupleb viie kuu tipus - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euro kaupleb viie kuu tipus

Risto Sverdlik

24.09.2010 16:11

USA dollar on täna müügisurve all olnud. Dollari indeks on langenud 0,69% ja asub hetkel 79,70 punkti juures. Dollari langusele aitas kaasa kestvuskaupade tellimuste andmed, mis näitasid 1,3% langust, kuigi oodati 1% langust. Kui transpordisektor välja arvata, siis kestvuskaupade tellimused kasvasid 2%, mis ületas ootusi 1 protsendipunkti võrra.

Päeval avaldati Saksamaa IFO ärikliima indeks, mis tõusis kolme aasta kõrgeimale tasemele 106,8 punktini (oodati 106,4 punkti). Hetkeolukorra indeks tuli samuti oodatust kõrgem, asudes 109,7 punkti peal. Euro sai tulemustest toetust ja on päeva peale tõusnud dollari vastu 0,95%, kaubeldes hetkel $1,3450 tasemel. Tegemist on euro jaoks tasemega, kus kaubeldi viimati aprilli keskpaigas. Euro on tugevnemas ka teiste valuutade vastu: frangi suhtes 0,45%, naelsterlingi suhtes 0,3%, jeeni suhtes 0,95%. Kõige vähem on euro tõusnud Kanada dollari suhtes ehk 0,01%.

Naelsterling on dollari langusest ja riskisoovi suurenemisest tuge saamas. Päeva peale on naelsterling tugevnenud dollari vastu 0,6%, kaubeldes $1,5780 juures. Ühtlasi on see naelsterlingi jaoks pooleteise kuu kõrgeima tasemega.

Öösel toimunud jeeni äkilise nõrgenemise kohta puuduvad endiselt täpsemad andmed, kas tegemist oli Jaapani keskpanga sekkumisega või mitte. Kuna keegi pole „vastutust“ veel endale võtnud ja abirahandusministrilt tuli ebamäärane „ma ei ole kuulnud, et keskpank oleks sekkunud“ kommentaar, siis jäävad asjaolud praegu spekuleerimise tasemele. Jeen on igal juhul päevaga teinud kõik kaotused tasa ning avanemistaseme suhtes on dollari vastu isegi 0,1% tugevam, kaubeldes hetkel ¥84,30 taseme juures. Päeva maksimumiks saavutas jeen dollari suhtes ¥84,19 taseme.

Valuutapaarid kell 16.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon