Valuutaturg: Dollar kergelt taastumas - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar kergelt taastumas

Risto Sverdlik

28.09.2010 10:03

Aasia sessioon oli valuutaturgudel võrdlemisi vaikne ja suuremaid liikumisi valuutapaarides ei ole toimunud. Dollar on vastu hommikut näitamas kõikide peamiste valuutade suhtes (v.a jeeni) kergemat taastumist. Dollari indeks on hetkel 0,25% kõrgemal ehk 79,75 punkti juures. Turgudel on meeleolu loomas eilne Wall Street Journali artikkel, milles tuuakse välja Föderaalreservi plaan mitte käivitada suuremahuline uus likviidsusprogramm, mille käigus keskpank ostaks suuremas koguses valitsuse võlakirjasid. Keskpank tahab artikli sõnul proovida vähem agressiivset ja tagasihoidlikuma lähenemisega „kvantitatiivset lõdvendamist“. Eesmärk oleks osta väiksemas mahus võlakirjasid ja kohandada programmi jätkamist vastavalt majandusnäitajate muutustele. Selline lähenemine vähendaks kõrgema riskiga varade atraktiivsust ja toetaks dollari positsiooni.

Hommikul ilmusid Euroopas paar makronäitajat. Šveitsis avaldati UBS tarbimisindikaator, mis suurenes eelmise kuu (üleskorrigeeritud) 1,882 pealt 1,954 punktini. Šveitsi frank on hetkel tuge saamas, kaubeldes euro vastu ligi 0,5% kõrgemal ehk 1,3195 juures ning dollari vastu 0,25% kõrgemal ehk 0,9831 juures. Naelsterlingi vastu kaupleb frank 0,4% kõrgemal 1,5537 juures.

Kell 9 avaldati ka Saksamaa GfK tarbijausalduse indeks, mis ületas analüütikute ootusi, kasvades eelmise kuu 4,3 punkti pealt 4,9 punktini. Prantsusmaa tarbimiskulutused vähenesid kuulises lõikes aga oodatust rohkem, kuid aastases lõikes näitasid 1,2% kasvu. Euro on hetkel surve all ning kaupleb dollari suhtes 0,35% madalamal $1,3405 taseme juures. Naelsterlingi vastu on euro langenud 0,2% madalamale, kaubeldes €1,1790 tasemel.

Olulisematest makronäitajatest ilmuvad kell 11.30 Suurbritannia jooksevkonto, millelt oodatakse £8,2-miljardilist puudujääki. Lisaks avaldatakse II kvartali lõplik SKT näit, mis kasvab ootuste kohaselt 1,2% (QoQ) ja 1,9% (YoY). USA sessioonil ilmub kell 17.00 USA tarbijausalduse indeks, mis peaks ootuste kohaselt langema eelmise kuu 53,5 pealt 52,1 punktini.

Valuutapaarid kell 10.00:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon