Valuutaturg: Euro läbis $1,36 taseme - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euro läbis $1,36 taseme

Risto Sverdlik

29.09.2010 09:54

Aasia sessioonil olid turud plussis ning dollar on endiselt kauplemas tänu Föderaalreservi potentsiaalsele likviidsusprogrammile peamiste valuutade suhtes madalamal. Eile õhtul avaldatud USA tarbijausalduse indeksi oodatust kehvemad näidud viisid ka USA turud tõusule, kuna see suurendab Fedi likviidsussüsti tõenäosust. Case-Schilleri majahindade indeks aga viitab USA kinnisvaraturu stabiliseerumisele. Dollari indeks on langenud tänase päevaga 0,14% ja asub hetkel 79,12 punkti juures, samas kui tänane madalaim tase on 79,04.

Aasia sessioonil oli fookus Jaapani Tankan indeksitel. Tankani tootmisindeks tuli oodatud 7 punkti asemel 8 punkti ja teenustesektori indeks tuli oodatud -2 asemel +2 punkti. Küll aga oli oodatust nõrgem suurtööstuse väljavaadete indeks. Jeen ei reageerinud indeksite peale kuigi palju, nõrgenedes dollari vastu siiski ¥84,07 tasemeni, enne kui uuesti tugevnema hakkas. Hetke seisuga on jeen päeva peale tugevnenud dollari vastu 0,35% ja kaupleb ¥83,60 taseme juures, mis on jällegi jeeni jaoks tugevaim tase pärast keskpanga sekkumist, eesmärgiga nõrgestada jeeni.

Euro on dollari vastu kauplemas juba ülevalpool $1,3600 taset, vaatamata probleemidele Iirimaa pangandussektori ümber. Euro on tugevnenud ööga 0,2%. Samal ajal on Iirimaa ja Portugali võlakirjade tulusused tegemas Saksamaa võlakirjade suhtes uusi rekordeid. Täna avaldatavatest makroandmetest on kesksel kohal eurotsooni ärikliima ja tarbijausalduse indeksid. Esimeselt oodatakse kerget langust, võrreldes eelmise kuu näiduga, ning tarbijausaldus peaks jääma samaks.

Suurbritanniast tulevad kinnitatud kodulaenude andmed ja tarbijakrediidi muutus. Naelsterling on dollari vastu tõusnud 0,30% ja kaupleb hetkel $1,5851 taseme juures. Kell 12 ilmub ka Šveitsi KOF juhtiv indeks, mis peaks samuti eelmise kuu näidu suhtes kergelt langema. Frank tegi eile dollari vastu uue kahe ja poole aasta tipu ning on täna on veel 0,2% tugevnenud, kaubeldes hetkel 0,9742 juures.

Valuutapaarid kell 10.00:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon