Valuutaturg: USA makronäitajad leevendavad QE2 kartusi - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: USA makronäitajad leevendavad QE2 kartusi

Risto Sverdlik

30.09.2010 17:19

Täna avaldati mitmeid olulisi makronäitajaid. Suurbritannia koduhinnad näitasid septembris 0,1% tõusu (M/M), kuigi oodati 0,3% langust. Aastases lõikes tõusid hinnad oodatud 2,6% asemel 3,1%. Oodatust kõrgemad hinnad andsid naelsterlingile korralikult tuge, tõustes dollari vastu $1,5921 tasemeni, kus GBP kauples viimati 9. augustil. Euro vastu tõusis GBP 0,75%, jõudes maksimaalselt £0,8560 tasemeni. Naelsterlingi tõus ei jäänud aga püsima. USA oodatust paremad makronäitajad leevendasid kartusi uue Fedi likviidsusprogrammi osas, andes dollarile sellega vajalikku tuge. Naelsterling on oma tänasest tipust kukkunud praeguseks hetkeks 1,2% ning kaupleb dollari suhtes $1,5735 juures. 1,2% jagu on naelsterling oma päevasest tipust langenud ka euro vastu.

Eurot on tabanud täna nii head kui halvad uudised. Hommikul oli euro tugevama surve all kui selgusid Iirimaa pangandussektori päästmise kulud ja prognoositav 2010. aasta eelarve puudujääk, mis tõotab ulatuda 32% SKT-st. Avaliku sektori võlg kasvab ilmselt 120% SKTst. Lisaks halvendas euro positsiooni Hispaania reitingu alandamine Moody’s poolt. Samas euro taastus kui Saksamaa teatas töötute arvu vähenemisest 40 tuhande inimese võrra ning töötusmäära langusest 7,5 protsendini.

Eurole mõjus positiivselt ka Euroopa keskpanga teada, mille kohaselt laenab keskpank kommertspankadele 29,4 miljardit eurot. Kuna täna oli pankadel keskpanga laenude tagastamistähtaeg, mille kogusumma ulatus €225 miljardini, siis oodati, et pankadel on tunduvalt rohkem uut raha vaja kui tegelikult küsiti. Euro tõusis dollari vastu $1,3682 tasemeni, kuid on samuti tänu headele USA andmetele hetkel langemas.

Jeen tõusis dollari vastu täna ¥83,18 tasemeni, mis on kõigest 35 punkti kaugusel 15. septembril saavutatud 15 aasta tipust. Kas ja millal asub Jaapani keskpank uuesti jeeni müüma, jääb hetkel puhtalt spekuleerimiseks. Täna küll avaldas keskpank, et 15. septembril paisati müüki 2,215 triljonit jeeni, et takistada jeeni tugevnemist.

Valuutapaarid kell 17.20:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon