Valuutaturg: Dollar täna taastumas - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar täna taastumas

Risto Sverdlik

04.10.2010 17:08

Tänu deflatsioonihirmule ja Föderaalreservi valmisolekule rakendada uut kvantitatiivset lõdvendamist oli dollar eelmine nädal tugeva müügisurve all. Fedi hirmujutud deflatsioonist ja pessimistlikud väljavaated majanduse taastumisest tekitasid turgudel olukorra, kus dollar oli pideva müügisurve all ka siis, kui majandusnäitajad pidanuks dollarit toetama. Dollari indeks langes reedel 78,22 punktini, mis on madalaim tase alates jaanuarist. Pärast nädalavahetust on investorid turuolukorda ümber hindamas ning kasumeid võtmas. Dollari indeks on täna 0,3% kõrgemal ja asub hetkel 78,56 punkti juures.

Tänasel Aasia sessioonil tõusis euro dollari vastu hetkeks $1,3800 tasemest kõrgemale, kuid kasumite võtmine tõi euro kiiresti tagasi alla $1,3670 juurde. Hetkel on euro uuesti taastumas ja kaupleb $1,3715 juures. Tänu eelnevate nädalate dollari nõrkusele on Euroopa võlakriisi küsimus kergelt tähelepanu alt kõrvale jäänud. Iirimaa keskpank alandas samas riigi majanduse kasvuprognoose 0,2% peale. Järgmise aasta kasvuprognoos toodi 2,8% pealt alla 2,4% peale. Euro langes täna ka jeeni vastu ligi 0,5% ja naelsterlingi vastu koguni üle 1%.

Naelsterling oli samuti täna surve all, kukkudes dollari vastu $1,5750 tasemeni, kuid oodatust parem PMI ehitusindeks ja UK valitsusametnike optimistlik väljavaade toetas naelsterlingit, tõustes tänasest põhjast 0,7% kõrgemale ja kaupleb hetkel $1,5862 juures.

Jeen odavnes dollari vastu Aasia sessioonil ¥83,85 tasemeni, kuid on ülejäänud päevaga uuesti tugevnenud ja kaupleb hetkel ¥83,33 juures. Homme saab Jaapani keskpangalt teada nende edasiste monetaarpoliitiliste otsuste kohta.

Valuutapaarid kell 17.05:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon