Valuutaturg: Jaapani keskpank lasi intressimäärad nulli - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Jaapani keskpank lasi intressimäärad nulli

Risto Sverdlik

05.10.2010 09:57

Aasia sessioonil tegi Austraalia keskpank teatavaks oma intressimäära otsuse, mis jäeti püsima viiendat kuud järjest 4,5% peale, kuigi turgudel eeldati 0,25-protsendipunktist tõusu. Põhjusena toodi sisenõudluse aeglustumine ja kinnisvaraturu jahtumine, mis oli keskpanga ametnike arvates põhjustatud eelmisest intressimäära kergitamisest. Öösel avaldati ka Austraalia augusti jaemüügi tulemused, mis kasvasid oodatud 0,4% asemel 0,3% (MoM). Ka AiG teenustesektori indeks langes eelmise kuu 47,5 pealt 45,6 punktini. Kaubandusbilansi ülejääk kasvas samas septembris (alla revideeritud) A$1,74 miljardi pealt A$2,35 miljardini. Austraalia dollar sattus müügisurve alla, kaubeldes USA dollari vastu 1,1% madalamal $0,9575 taseme juures. Euro vastu on AUD 1,3% madalamal ja kaupleb €0,6980 juures. AUD/JPY kaupleb 0,8% madalamal ja AUD/GBP 1% madalamal.

Jaapani keskpank otsustas täna samuti oma intressimäära ja edasise monetaarpoliitiliste sammude üle. Intressimäärad langetati niigi ülimadala 0,1% pealt vahemikku 0-0,1%! Kuigi turgudel eeldati, et keskpank laiendab ettevõtetele suunatud laenuprogrammi mahtusid, jätkatakse hoopis ¥5-triljonilise fondi loomisega, mille eest ostetakse valitsuse võlakirjasid ja teisi varasid. Keskpanga juht Masaaki Shirakawa defineerib antud programmi kui „kõikehõlmavat monetaarset lõdvendamist“ ehk rahvakeeli tuntud ka raha trükkimisena. Jeen reageeris keskpanga teatele oodatud nõrgenemisega. kukkudes dollari vastu ¥83,97 tasemeni, kuid on vastu hommikut tõusnud vähesel määral ja kaupleb hetkel ¥83,65 juures.

Euro langes täna öösel dollari vastu $1,3638 tasemeni, kuid on hetkeks taastunud, kaubeldes $1,3700 taseme juures. Euro on tõusnud hommikul, hoolimata Moody’s teatest, et Iirimaa praegune Aa2 reiting võetakse allahindamiseks vaatluse alla.

Valuutapaarid kell 10.00:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon