Valuutaturg: Euroopa majandusnäitajad toetavad eurot - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euroopa majandusnäitajad toetavad eurot

Risto Sverdlik

05.10.2010 16:09

Positiivsed Euroopa majandusnäitajad andsid korraliku tõuke eurole ja naelsterlingile ning kustutasid ühtlasi lootused eile märke näidanud dollari taastumiseks. Euro sai märkimisväärset tuge Saksamaa ja eurotsooni oodatust parematest PMI teenustesektori indeksitest, kuigi eurotsooni jaemüük langes augustis 0,4%. Moody’s reitinguagentuur teatas samas täna, et Kreeka pingutused oma fiskaalseisu korrastamiseks on muljetavaldavad, mis andis eurole veelgi tuge. Euro on tõusnud dollari vastu pärast Aasia sessiooni kerget langust terve päeva ning kaupleb hetkel 0,85% kõrgemal $1,3800 taseme juures. Päeva tipuks saavutas euro $1,3811.

Suurbritannia üllatas samuti oma PMI teenustesektori indeksiga, mis kasvas augusti 51,3 punkti pealt 52,8 punktini septembris, kuigi oodati indeksi langust 51 punktini. Indeks viitab UK majanduse stabiliseerumisele ning peletab kartusi topelt-põhjaga majanduslanguse stsenaariumi ümber. Naelsterling on dollari vastu tõusnud 0,32%, kaubeldes $1,5882 taseme juures. GBP/USD ületas päeval enne taandumist ka 1,5900 piiri, kus paar kauples ajutiselt ka möödunud nädalal neljapäeval. Positiivsed tulemused vähendavad vähemalt hetkel Inglismaa keskpanga uue rahasüsti tõenäosust.

Jaapani jeen nõrgenes dollari vastu hommikul ¥83,97 tasemeni, kuid on tugevnenud tänu dollari nõrkusele päeva jooksul ¥83,28 tasemeni ja kaupleb hetkel avanemishinna suhtes 0,1% kõrgemal.

Austraalia dollar, mis samuti alustas hommikut langusega, tingituna Austraalia keskpanga otsusest jätta intressimäärad 4,5% peale ja kehvadest jaemüügi tulemustest, on suurema osa oma kaotusest tagasi teinud ning kaupleb hetkel USA dollari suhtes 0,45% madalamal ehk $0,9640 taseme juures.

Valuutapaarid kell 16.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon