Valuutaturg: Dollar endiselt nõrk - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar endiselt nõrk

Risto Sverdlik

06.10.2010 10:11

Euro tõusis täna hommikul dollari suhtes $1,3861 tasemeni, kus kaubeldi viimati 2010. aasta veebruaris. Täna avaldatakse eurotsooni II kvartali SKT näit, mis peaks vastama esialgsetele hinnangutele ehk kasvama kvartaalselt 1% ja aastases lõikes 1,9%. Käesoleva aasta kahes esimeses kvartalis kasvas eurotsooni majandus tänu tootmismahtude suurenemisele, teenustesektori aktiviseerumisele ja Euroopa keskpanga monetaarpoliitilistele sammudele. Suurimaks teguriks majanduse taastumisel oli kasvanud eksport, mis oli osaliselt tingitud juunis $1,1875 tasemeni odavnenud eurost. Eurotsooni töötusmäär on samas 12 aasta kõrgeimal tasemel 10,1% juures. Euro on täna frangi vastu tõusnud 0,17%, kuid langenud Austraalia dollari vastu -0,1% ja naelsterlingi vastu 0,13%.

USA dollar ei suutnud eile jätkata esmaspäeval alanud taastumist ning dollari indeks kukkus eilse päevaga 0,8%, jõudes madalaima tasemeni 77,88 punktini, kus oldi viimati selle aasta jaanuaris. Dollarit rõhub endiselt kartus Föderaalreservi uue likviidsusprogrammi ootuse ees, mis võidakse käiku lasta juba novembris.

Jeen saavutas eile dollari suhtes uueks tugevaimaks tasemeks pärast Jaapani keskpanga sekkumist ¥82,94. Jeen küll nõrgenes õhtuks ülespoole ¥83,00 taset, kuid on tänase ööga tõusnud jälle 0,2% ja kaupleb hetkel ¥83,00 taseme juures. Eile teatas Jaapani keskpank, et laiendavad oma kvantitatiivse lõdvendamise programmi esialgu ¥5 triljoni võrra, kuid pärast esmast reaktsiooni on jeen jätkanud tõusu. 15. septembril jõudis jeen dollari vastu 15 aasta kõrgeimale tasemele ¥82,86 juurde.

Austraalia dollar on pärast eilset tugevat langust, mis oli põhjustatud Austraalia keskpanga otsusest jätta intressimäärad tõstmata, teinud läbi korraliku taastumise ja kaupleb USA dollari suhtes 0,30% kõrgemal $0,9747 juures, mis on ühtlasi uus 26 kuu tipp.

Valuutapaarid kell 10.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon