Valuutaturg: Austraalia dollar 28 aasta tipus - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Austraalia dollar 28 aasta tipus

Risto Sverdlik

07.10.2010 10:04

Austraalia dollar on kahe viimase päevaga jätkanud tugevnemist, olles tänase päevaga tõusnud USA dollari vastu 1% jagu ja kaupleb hetkel $0,9880 taseme juures, mis on ühtlasi AUD jaoks uus 28 aasta tipp. Viimati kauples Austraalia dollar sellisel tasemel 1982. aasta juulis. AUD sai täna lisatuge Austraalia töötururaportist, mille kohaselt vähenes töötute arv oodatud 20 tuhande asemel 49,5 tuhande inimese võrra. Töötusmäär jäi püsima samas 5,1% juurde.

Ka euro on jätkanud oma tugevat rallit, olles dollari vastu tõusnud täna 0,3% ja kaupleb juba $1,3980 taseme juures. Täna teeb Euroopa keskpank teatavaks oma intressimäära otsuse ja turgudel oodatakse, et see jäetakse püsima 1% peale. Euroopa keskpank oli esimene, kes lisastiimulit hakkas vähendama ning eurotsooni majanduse taastumine on näidanud tugevnemise märke, kuigi töötusmäär ulatub endiselt 12 aasta kõrgeimale tasemele 10,1% juures. Kuigi võlakriisi küsimus ei ole veel kaugeltki lahendatud, kiitis IMF Iirimaad ja Kreekat nende pingutuste eest oma fiskaalolukord kontrolli alla saada.

Lisaks teeb ka Inglismaa keskpank teatavaks oma intressimäära otsuse ning analüütikud usuvad, et muutust intressimääras ei ole tulemas ehk see jäetakse püsima 0,5% peale. Lisaks eeldatakse, et BOE ei hakka veel laiendama oma majanduse stimuleerimiseks mõeldud varade soetusprogrammi mahtusid, mis on hetkel £200 miljardi peal. Naelsterling on dollari vastu kauplemas avanemistaseme $1,5890 juures.

Jaapani jeen tegi USA dollari vastu eile uue 15 aasta tipu ning täna tõusis veelgi kõrgemale, jõudes ¥82,64 tasemeni, kaubeldes dollari suhtes hetkel 0,25% kõrgemal. Jaapani keskpank teatas nädalal alguses, et nad laiendavad kvantitatiivse lõdvendamise programmi ¥5 triljoni võrra ning langetasid niigi ülimadalal olevad intressimäärad vahemikku 0-0,1%. Jaapani keskpank on korduvalt hoiatanud uue sekkumise eest, kuid jeen jätkab tugevnemist ähvardustest hoolimata.

Valuutapaarid kell 10.05:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon