Valuutaturg: Itaalia tööstustoodang oodatust tugevam - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Itaalia tööstustoodang oodatust tugevam

Risto Sverdlik

11.10.2010 16:28

Täna on USA võlakirjade turud ja finantsasutused tänu Kolumbuse päevale suletud ning valuutaturgudel on võrdlemisi vaikne päev. Päeval ilmusid Itaalia ja Prantsusmaa töötleva tööstuse ning tööstustoodangu augusti tulemused. Itaalia tööstustoodang kasvas augustis 1,6% (oodati 0,1%) ja aastases lõikes oli kasv 12,8% (oodati 9,6%). Prantsusmaa näitajad jäid ootustele alla.

Euro avanes eile õhtul tublisti kõrgemal, tingituna IMFi nädalavahetusel peetud kohtumisest, kus ei suudetud nö valuutasõjale lahendust veel leida. Euroopa keskpank on sammhaaval vähendamas Euroopa pangandussektorisse sisestatud lisalikviidsust, erinedes selles osas nii Inglismaa keskpangast, USA Föderaalreservist ja Jaapani keskpangast. Euro tõusis eile hilisõhtul dollari vastu $1,4010 tasemeni, kuid on terve tänase päeva kauplemas madalamal. Hetkel kaupleb euro $1,3935 juures.

Naelsterling on täna kauplemas 0,15% madalamal $1,5940 juures. Homme avaldatakse Suurbritannia tarbijahinnaindeks, mis on ühtlasi alanud nädala üheks olulisemaks sündmuseks. Ootuste kohaselt jääb THI kuulises lõikes muutumatuks, millest tulenevalt peaks püsima jääma ka THI aastane kasv, mis oli eelmisel kuul 3,1%. Kui THI tuleb oodatust kõrgem, peaks naelsterling saama tuge, kuna see peaks vähendama uue Inglismaa keskpanga kvantitatiivse lõdvendamise programmi tõenäosust. THI on püsinud ülevalpool 3% piiri terve käesoleva aasta.

Valuutapaarid kell 16.30:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon