Valuutaturg: Dollar täna taastumas - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar täna taastumas

Risto Sverdlik

12.10.2010 10:09

Pärast eilset vaikset kauplemispäeva on tänasel Aasia sessioonil toimunud mõned suuremad liikumised. Austraalia NAB äriusalduse indeks langes augustikuu 11 punkti pealt 10 punktini septembris, kuid äritingimuste indeks tõusis seevastu 5 pealt 7 peale. Austraalia dollar sattus surve alla nii äriusalduse indeksi languse kui ka Austraalia peamise ekspordiriigi Hiina ümber käivatest kuulujuttudest, mille kohaselt võib Hiina hakata oma ülekuumenevat majandust jahutama. AUD/USD on kukkunud täna 0,45% ja kaupleb hetkel 0,9795 taseme juures.

Öö jooksul on dollar teinud läbi suhteliselt korraliku taastumise. Dollari indeks kaupleb 0,3% kõrgemal ja asub hetkel 77,90 juures; pühapäeva hilisõhtul oli indeks langenud 77,05 tasemeni, kus indeks asus viimati 2010. aasta jaanuaris. Saksamaa tarbijahinnaindeksid tulid täna hommikul vastavalt ootustele -0,1% (M/M) ja 1,3% (Y/Y). Euro on dollari vastu kauplemas 0,35% madalamal, kaubeldes hetkel $1,3830 juures.

Tarbijahinnaindeksid avaldatakse täna ka Suurbritannias, kus inflatsioonimäär on olnud üle 3% terve käesoleva aasta. UK majandus on samas näidanud aeglustumise märke ning ei saa välistada Inglismaa keskpanga uue rahatrükkimise programmi käivitamist. Naelsterling kaupleb hetkel avanemistaseme $1,5880 juures. Eilseks tipuks saavutas naelsterling $1,5960.

Dollar on taastunud kõikide peamiste valuutade suhtes, v.a jeeni, mis kaupleb hetkel 0,23% kõrgemal ¥81,89 taseme juures. Jaapani tarbija- ja majapidamiste usaldusindeksid langesid augustikuu näiduga võrreldes. Jeen on tugevnenud euro suhtes 0,5% ja kaupleb ¥113,30 taseme juures.

Valuutapaarid kell 10.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon