Valuutaturg: Euro päeva suurim kukkuja - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euro päeva suurim kukkuja

Risto Sverdlik

12.10.2010 16:10

Euroopa sessioonil hoidusid turuosalised riskantsematest varadest ning dollar näitas korralikku taastumist. Hetkel on dollar siiski kergelt taandumas: dollari indeks jõudis päeval 78,18 punktini, kuid asub hetkel 77,87 taseme juures. Avanemistaseme suhtes asub indeks siiski 0,35% kõrgemal.

Makroandmetest ilmusid täna Suurbritannia tarbijahinnaindeksid, mis vastasid ootustele. Septembris THI ei tõusnud, jäädes ka aastases lõikes püsima 3,1% peale. Suurbritannia augustikuu kaubandusbilansi (v.a teenused) puudujääk vähenes võrreldes eelmise kuu näiduga, kuid oli siiski suurem kui analüütikud ootasid. Naelsterling kukkus dollari suhtes päeval $1,5796 tasemeni, kuid viimaste tundidega kergelt taastunud ja kaupleb dollari suhtes 0,2% madalamal ehk $1,5852 juures.

Euro langes dollari vastu $1,3775 tasemeni, kuid on hetkel samuti kergelt taastumas. EUR/USD paarile lisab täna kindlasti volatiilsust Föderaalreservi septembrikuu kohtumise protokollide avaldamine, kust saab selgema ülevaate keskpanga ametnike seisukohtadest majanduse ja potentsiaalse uue likviidsusprogrammi käivitamise üle. Euro on jeeni vastu kauplemas 0,5%, frangi suhtes 0,73% ning Austraalia dollari suhtes 0,2% madalamal.

USA dollar tegi korraliku taastumise ka Šveitsi frangi suhtes, kuid kaotas mõne tunni jooksul üle 1,3% ning kaupleb hetkel frangi suhtes 0,45% madalamal 0,9600 taseme juures. Jeen kaupleb dollari suhtes 0,25% kõrgemal, püsides allpool ¥82,00 taset. Austraalia dollar on suurema osa oma päevasest kaotusest tagasi teinud ning kaupleb hetkel 0,1% madalamal $0,9830 taseme juures.

Valuutapaarid kell 16.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon