Valuutaturg: FOMC protokollid viisid dollari uuesti langusse - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: FOMC protokollid viisid dollari uuesti langusse

Risto Sverdlik

13.10.2010 10:16

Dollar loovutas eile õhtul pärast Fedi viimase kohtumise protokollide avaldamist kogu päeval saavutatud tõusu. Kuigi sel nädalal esinesid mõned Fedi ametnikud sõnavõttudega, mille kohaselt uus rahatrükkimise plaan pole kaugeltki veel kindel, viitas protokollide sisu siiski pigem programmi käivitamisele. Fed alandas USA majanduskasvu prognoose nii käesoleva aasta kui järgmise aasta kohta. Protokollidest selgus, et enamus FOMC liikmetest arvab, et praegune inflatsioonimäär on piisavalt madal, et Fed võiks rahatrükimasinad käivitada, kui aeglane majanduskasv ei suuda tööpuudusega ja inflatsiooniga ise hakkama saada. Mõned FOMC liikmed leidsid siiski, et enne valitsuse võlakirjade suuremamahulist ostmist peaks koguma rohkem informatsiooni, kuna majanduslik ebakindlus on liiga suur. Kokkuvõttes tundub uue programmi käivitamine reaalne ja sellega võidakse algust teha juba novembris.

Kuigi eile päeval oli euro langenud dollari suhtes $1,3775 tasemeni, hakkas euro taastuma juba keskpäeval ja jõudis täna varahommikul $1,3980 tasemeni. Eurole pakkus tuge ka Euroopa keskpanga liige Alex Weber, kelle sõnade kohaselt keskpank hakkama lõpetama lõdvemat monetaarpoliitikat – pidades silmas ECB-poolset võlakirjade soetamist – kuna see pole andnud soovitud tulemusi. Ühtlasi pooldas Weber intressimäärade tõstmist.

Aasia sessioonil avaldati makrouudiste osas Jaapani masinate tellimused, mis ületasid tugevalt analüütikute ootusi. Augustis kasvas tellimuste arv 10,1%, kuigi oodati 4% langust. Aastases lõikes kasvasid tellimused oodatud 8,7% asemel 24,1%. Jeen kaupleb hetkel dollari suhtes 0,2% madalamal ¥81,88 taseme juures.

Päeval on oodata Suurbritannia töötururaportit ning eurotsooni tööstustoodangu andmeid. Õhtul avaldatakse ka USA igakuine eelarveraport.

Valuutapaarid kell 10.15:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon