Valuutaturg: Dollar uue müügilaine all - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar uue müügilaine all

Risto Sverdlik

14.10.2010 10:19

USA dollar sattus Aasia sessioonil uue tugeva müügisurve alla. Peamiseks teguriks oli Singapuri keskpanga teade, et nad lasevad kohalikul valuutal vabalt tugevneda, eesmärgiga vähendada inflatsioonisurvet. Euro tõusis hommikul dollari vastu $1,4101 tasemeni; Austraalia dollar tugevnes USA dollari suhtes peaaegu võrdse tasemeni, kaubeldes hetkel $0,9980 juures – 28 aasta uus tipp. Jaapani jeen tegi dollari vastu järjekordse uue 15 aasta tipu, kaubeldes hommikul ¥81,16 tasemel. Ka Šveitsi frank tegi dollari suhtes uue kõikide aegade tipu 0,9488 juures.

Eile õhtul pidas kõne Fedi Jeffrey Lacker, kes kritiseeris keskpanga monetaarpoliitikat, mis on suunatud rangelt töötuse ohjeldamiseks. Ta tõi välja, et kuna hetkel on hinnatase nii stabiilne kui ta üldse olla saakski – mis on keskpanga üks ametlikest eesmärkidest – siis rangelt töötuse probleemile keskendumine vähendab keskpanga usaldusväärsust pikaajalise inflatsioonieesmärgi seadmisel. Lacker seisukohad on ristivastupidised FOMC liikmete plaanidega ja eesmärkidega suurendada inflatsioonimäära, kuna FOMC liikmed leiavad, et selle kergitamine aitab majandust stimuleerida. Lackeril samas puudub hääleõigus monetaarpoliitilistes otsustes.

Tänaste makroandmete osas on Euroopa sessioon võrdlemisi vaikne; ainsa olulisema sündmusena toimub kell 11.00 Euroopa keskpanga oktoobrikuu raporti avaldamine. Lisaks on oodata mitme keskpanga liikme sõnavõttu. USA sessioonil ilmuvad töötuabiraha taotlejate andmed, tootjahinnaindeksid ja USA septembrikuu kaubandusbilanss, mis on ootuste kohaselt 44 miljardi dollariga puudujäägis.

Valuutapaarid kell 10.15:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon