Valuutaturg: Dollari indeks aasta madalaimal tasemel - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollari indeks aasta madalaimal tasemel

Risto Sverdlik

14.10.2010 16:12

Tänase dollari müügisurvega on dollari indeks kukkunud käesoleva aasta madalaimale tasemele 76,48 punkti juures; viimati oli dollari indeks nii madalal 2009. aasta detsembris. Euro kaupleb dollari suhtes 0,85% kõrgemal $1,4080 juures ja maksimaalselt jõudis $1,4121 tasemeni, kus kaubeldi viimati jaanuaris. Dollarile mõjub endiselt negatiivselt Föderaalreservi „kvantitatiivse lõdvendamise“ võimalik käivitamine novembris, mis hoiab investoreid dollarist kui traditsioonilisest safe-haven valuutast eemal.

Päeval avaldati Euroopa keskpanga igakuine raport, millest selgub, et intressimäärad on „sobival“ tasemel ja inflatsiooniohtu ei ole lähiajal oodata, kuna majanduse taastumine on endiselt vaevaline. Keskpanga nõukogu liige Yves Mersch sõnas samas, et Euroopa majandus taastub keskpanga prognooside kohaselt ja vähe negatiivsemad makronäitajad ei anna põhjust suuremaks pessimismiks. Siiski on Merschi hinnangul veel vara liigselt rõõmustada, sest endiselt on mitmeid ebakindlusi, mis võivad taastumist pidurdada.

Naelsterling rallis täna dollari suhtes $1,6066 tasemeni, millega läbiti augusti alguse vastupanu $1,6000 taseme juures, avades potentsiaalselt naelsterlingi jaoks tee kõrgemale. Samas teatas Inglismaa keskpanga (BOE) liige Adam Posen, et globaalmajanduse taastumiseks peavad keskpangad suurendama stiimulpakette. Järgmisel nädalal avaldatakse BOE eelmise kohtumise protokollid ja sealt võib naelsterling sattuda surve alla, kui keskpanga liikmete seisukohad pooldavad uue stiimuli rakendamist.

Jeen saaavutas täna dollari vastu suhtes uue 15 aasta tipu ¥80,90 tasemel ja kaupleb dollari suhtes hetkel 0,55% kõrgemal ehk ¥81,35 juures. Austraalia dollar saavutas USA dollari suhtes 0,9993 taseme, kuid on päeva jooksul taandunud ja kaupleb hetkel $0,9935 juures.

Valuutapaarid kell 16.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon