Valuutaturg: Dollar kaupleb täna kõrgemal - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar kaupleb täna kõrgemal

Risto Sverdlik

18.10.2010 16:47

Reedene Fedi juhi Ben Bernanke kõne saatis dollari esmalt langusse, kuid lõpetas päeva siiski kenas plussis. Täna on dollar jätkamas tugevnemist kõikide peamiste valuutade vastu (v.a jeeni ja frangi). Dollari indeks on hetkeseisuga 0,3% kõrgemal 77,50 punkti juures; tänane maksimum saavutati 77,87 tasemel.

Euro kukkus Euroopa sessioonil $1,3831 tasemeni, kuid on päeva peale taastunud ning kaupleb hetkel $1,3945 tasemel ehk 0,25% madalamal. Euroopa keskpanga juht Jean-Claude Trichet sõnas täna oma kõnes, et keskpanga nõukogu väljavaated eurotsooni kasvu osas on „ettevaatlikud“. Ta lisas veel, et liigne valuutaturgude volatiilsus võib omada soovimatuid mõjusid majanduslikule aktiivsusele. Eurotsoon vajab Trichet sõnul „ambitsioonikamaid“ reforme ja enamus keskpanga liikmetest on arvamusel, et varasoetusprogramm peaks jätkuma, kuni majanduse taastumises pole selgemat pilti.

Naelsterling kukkus täna $1,5839 tasemeni, tingituna nii dollari taastumisest kui ka Bloombergi vahendatud uudisest, mille kohaselt kavatseb Inglismaa keskpank laiendada varasoetusprogrammi mahtusid 50% ehk £100 miljardi võrra, et toetada aeglustuvat majanduskasvu. Põhitähelepanu on suunatud homsele, mil Inglismaa keskpank avaldab viimase kohtumise protokollid ja valitsus teatab oma detailse eelarvekärpe plaani.

Nädalavahetusel toimuva G20 kohtumise eel ei tundu Jaapani keskpanga uus sekkumine kuigi tõenäoline ja kuigi dollar on näidanud korralikku taastumist, kaupleb jeen endiselt kõrgemalt. Dollari vastu on jeen 0,3% kõrgemal ¥81,24 taseme juures; euro vastu kaupleb jeen 0,4% kõrgemal ¥113,29 tasemel; naelsterlingi vastu on jeen 0,88% kõrgemal ¥129,18 tasemel.

Valuutapaarid kell 16.45:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon