Valuutaturg: Dollar lõpetas eile plussis - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar lõpetas eile plussis

Risto Sverdlik

19.10.2010 10:12

Dollar suutis eile õhtuks lõpetada kauplemispäeva siiski plussis, kuigi hommikune tugevnemine sai päeval korraliku tagasilöögi. Eurol katkes eile lõpuks 27 järjestikkust päeva kestnud sulgumine kõrgemal, kui eelmise päeva madalaim tase. Seega on nüüd tehniliselt eeldused olemas euro edasiseks languseks.

Dollari taastumine nii reedel kui esmaspäeval on suuresti tingitud turgude vähenenud ootustest Föderaalreservi võimaliku varasoetusprogrammi mahu osas. Nimelt Fedi juht Ben Bernanke küll rääkis oma reedeses kõnes programmi vajalikkusest, kuid ei avalikustanud täpsemaid detaile ega programmi võimalikku suurust. Dollari lühikestest positsioonidest on võetud kasumeid ja dollar on saanud taastuda. Euro langes täna dollari vastu $1,3896 tasemeni ning kaupleb hetkel 0,3% madalamal $1,3893 juures.

Naelsterling on samuti jätkanud täna langust, mis algas juba reedel pärast Bernanke kõne ja kestis suurema osa ka eilsest päevast. Naelsterling kaupleb hetkel 0,35% madalamal $1,5820 taseme juures. Dollar on kergelt taastunud ka jeeni vastu, olles 0,3% kõrgemal ¥81,52 tasemel. Austraalia dollar, mis saavutas reedel USA dollari vastu pariteedi, on täna 0,4% madalamal ja asub hetkel $0,9852 tasemel.

Tänane tähelepanu on Euroopa sessioonil suunatud eurotsooni ja Saksamaa ZEW indeksitele. Saksamaa majandussentimendi indeks langeb ootuste kohaselt septembri -4,3 pealt -7,0 punktini. Hetkeolukorra indeks peaks ootuste kohaselt küll kasvama eelmise kuu näidu suhtes. Eurotsooni majandussentiment langeb ootuste kohaselt eelmise kuu 4,4 pealt -2,0 punktini.

USA sessioonil avaldatakse alustatud koduehituste ja väljastatud ehituslubade andmed. Kanada keskpank teeb teatavaks oma intressimäära otsuse kell 16.00. Tähelepanu väärivad kindlasti õhtused Föderaalreservi ametnike kõned, mis algavad kell 16.40 Charles Evansi kõnega ja lõppevad kell 23.00 Fedi juhi Ben Bernanke kõnega.

Valuutapaarid kell 10.10:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon