Valuutaturg: Dollar rallib jõuliselt - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar rallib jõuliselt

Risto Sverdlik

19.10.2010 15:57

Päeval avaldati Saksamaa ZEW ootuste indeks, mis langes kuuendat kuud järjest, olles oktoobris -7,2 punkti. Indeks viitab ühtlasi sellele, et neljapäevane PMI indeks ja reedene IFO indeks võivad samuti nõrgeneda. Hetkeolukorra indeks küll kasvas eelmise kuu 59,9 punkti pealt 72,6 punktini oktoobris ning näit ületas tugevalt ka ootusi. Euro sai küll ajutiselt päeval tuge, kuid kaupleb hetkel dollari suhtes 0,5% madalamal $1,3865 taseme juures.

USA rahandusministri Timothy Geithner’i kommentaar pakkus täna dollarile tuge. Geithner sõnas, et dollar nõrgestamine ei ole valitsuse eesmärk, proovides seega hajutada USA poolset osavõttu „valuutasõdades“. Dollari indeks kaupleb täna ligi 1% kõrgemal 77,91 punkti juures.

Naelsterling on samuti täna korraliku löögi all, kaubeldes dollari suhtes 0,85% madalamal ja asub hetkel 1,5740 juures. Alles reedel kauples naelsterling $1,6106 tasemel. Suurbritannia majanduse väljavaated on viimasel ajal nõrgenenud ja ühtlasi plaanib keskpank väidetavalt laiendada majanduse stiimulprogrammi £100 miljardi võrra. Homme avaldatakse Inglismaa keskpanga viimase kohtumise protokollid.

Dollar on täna tugevust näitamas ka jeeni vastu. USD/JPY on 0,42% kõrgemal 81,62 tasemel. Austraalia dollar on tugeva löögi, kuna Austraalia peamine kaubanduspartner Hiina tõstis ootamatult intressimäärasid, mis tekitab muresid võimaliku majanduse aeglustumise ümber. Austraalia dollar kaupleb koguni 1,25% madalamal, asudes $0,9765 tasemel.

Valuutapaarid kell 15.55:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon