Valuutaturg: Tänane fookus Suurbritannial - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Tänane fookus Suurbritannial

Risto Sverdlik

20.10.2010 10:16

Dollar näitas eile väga tugevat esinemist, tõustes kõikide peamiste valuutade vastu. Esialgseks teguriks dollari tugevnemisel oli Hiina baasintressimäära üllatuslik tõstmine 25 baaspunkti võrra, kuid hiljem sai dollar tuge veel Föderaalreservi mitme liikme kõnest. Fedi liikmete seisukoht uue likviidsusprogrammi osas on lahknev. Fisher näiteks ei poolda QE2 käivitamist, samas kui Evans toetab konkreetsete hinnasihtide seadmist. Viimastel päevadel on võimaliku QE2 mahu ja käikulaskmise üksikasjade osas tekkinud kerge meeleolumuutus, mis on dollarile tuge pakkunud.

Dollar indeks tõusis täna varahommikuks 78,62 punktini, tugevnedes eilse päevaga ligemale 1,5%. Euro sulgus eile dollari suhtes 1,8% madalamal ja päevasiseseks miinimumiks jäi $1,3698. Tänase hommikuga on euro kergelt taastumas ja kaupleb hetkel 0,5% kõrgemal $1,3790 taseme juures. Euroopa keskpanga juht Jean-Claude Trichet avaldas eile muret eurotsooni statistika üle, öeldes, et EL liikmesriigid peavad pakkuma õigeid andmeid, et kasvata eurotsooni usaldusväärsust.

Eile tõusis dollar jeeni vastu ¥81,92 tasemeni, kuid on täna uuesti langemas ja kaupleb hetkel 0,4% madalamal ¥81,25 taseme juures. Austraalia dollar sattus eile peamiselt tänu Hiina intressimäära tõstmisele tugeva surve alla, kukkudes USA dollari suhtes $0,9660 tasemeni. Tänase hommikuga on AUD taastumas, kaubeldes 0,75% kõrgemal $0,9762 juures.

Täna avaldatakse mitmeid olulisi turgusid mõjutavaid andmeid. Hommikul avaldati juba Saksamaa tootjahinnad, mis kasvasid septembris 0,3% ja aastases lõikes 3,9%. Mõlemad näidud ületasid ootusi. Oluline saab olema Inglismaa keskpanga viimase kohtumise protokollid ja valitsuse eelarvepositsiooni raport. Naelsterling langes eile dollari vastu üle pooleteise protsendi ja hetkel kaubeldakse $1,5728 juures. USA sessioonil avaldatakse Fedi „beež raamat“, milles leiab kajastust USA majanduse hetkeseis.

Valuutapaarid kell 10.15:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon