Valuutaturg: Dollar taastus öösel - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Dollar taastus öösel

Risto Sverdlik

21.10.2010 10:23

Dollar sattus eile ülitugeva müügisurve alla. Dollari indeks langes 1,28%, mis on suurim kukkumine alates juuli algusest. Dollar kauples euro suhtes eile varahommikul $1,3700 taseme juures ning õhtuks oli langenud ligi 300 punkti $1,3990 tasemeni. Tänase öö jooksul on dollar siiski natuke kaotusi tagasi teinud ja kaupleb hetkel 0,15% kõrgemal $1,3940 juures.

Dollar sai öösel tuge enne Hiina makronäitajate avaldamist. Hiina III kvartali tulemused näitasid kasvuks 9,6%, mis tähendab Hiina majanduse jaoks (ülekuumenenud seisust) kerget jahenemist. THI tõusis eelmise kvartali 3,5% pealt 3,6% peale ja jaemüük kasvas 18,8%. Tööstustoodangu kasv langes samas eelmise kvartaliga võrreldes 13,3% protsendini.

USA rahandusminister Timothy Geithner on viimastel päevadel dollari kaitseks paar korda sõna võtnud. Üleeile ütles Geithner, et dollari nõrgestamine ei ole USA valitsuse eesmärk. Täna teatas Geithner, et ta ei usu, et „dollar peaks jätkama langust euro ja jeeni vastu.“ Geithneri sõnavõtud on natuke üllatavad, kuna tavaliselt hoiavad valitsuse liikmed dollari suhtes neutraalset tooni. Võib ainult spekuleerida, kas Geithner annab turgudele mõista, et Fedi likviidsusprogramm ei pruugi olla nii suur kui oodatud või võib üldse ära jääda. Lisaks ütles eile Philadelphia Fedi juht Charles Plosser, et „tema ei näe vajadust keskpanga uue rahatrükkimise programmi järele.“

Jeen tegi eile õhtul dollari vastu järjekordse uue 15 aasta tipu 80,82 tasemel. Täna varahommikul kui dollar taastus tegi jeen küll kiire nõrgenemise 81,81 tasemeni, kuid on hetkel kauplemas uuesti kõrgemal ja asub hetkel avanemistaseme 81,07 tasemel.

Tänastest makroandmetest on Euroopa sessioonil oodata Saksamaa ja eurotsooni PMI indekseid; kell 11.30 avaldatakse Suurbritannia jaemüügi tulemused; Šveitsi ZEW ootuste indeks avaldatakse keskpäeval. USA sessioonil ilmuvad eurotsooni tarbijausalduse indeks ning USA juhtivad indikaatorid ja Philadelphia Fedi küsitluse tulemused.

Valuutapaarid kell 10.20:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon