Valuutaturg: G20 lisas dollarile survet - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: G20 lisas dollarile survet

Risto Sverdlik

25.10.2010 16:44

Nädalavahetusel toimunud G20 kohtumisel leppisid arenenud tööstusriikide juhid suusõnaliselt kokku, et riikide tasandil hoidutakse võistlevast valuutade devalveerimisest, mille eesmärgiks on oma riigi ekspordisektori konkurentsivõime kunstlik tõstmine. Turud reageerisid G20 kohtumise peale riskantsemate varaklasside ralliga.

Dollar sattus seeläbi suurema müügisurve alla ja kaupleb madalamal kõikide peamiste valuutade vastu. Dollari indeks on täna langenud 0,8% ja asub hetkel 77,05 taseme juures. Kuigi arenevad turud andsid mõista, et nad lasevad oma valuutadel takistamatult tugevneda, ootavad turuosalised siiski Föderaalreservi uut stiimulprogrammi, millest tulenevalt on dollar endiselt surve all.

Austraalia dollar sai täna tuge, kui Aasia sessioonil avaldati Austraalia tootjahinnaindeksid tulid oodatust suuremad. III kvartalis tõusis indeks 1,3% ja aastases lõikes 2,2%. AUS/USD on rallinud täna üle 1,3% ja asub hetkel 0,9953 taseme juures.

Jaapani jeen tugevnes dollari vastu täna uue 15 aasta tippu ¥80,42 tasemel. Jeeni kõikide aega tipp dollari vastu pärineb 1995. aastast ¥79,77 taseme juures. Jaapani rahandusminister Yoshihiko Noda avaldas täna lootust, et G20 kohtumine aitab stabiliseerida valuutaturge. Noda lisas samas, et valitsus jälgib turgudel toimuvat ja on endiselt valmis jeeni kursi odavnemise eesmärgil turgudele sekkuma.

Eurotsooni uute tööstustellimuste andmed näitavad, et Euroopa taastumine on tugev. Tellimused suurenesid augustis 5,3% (oodati 2,2%) ja aastases lõikes kasvasid tellimused 24,4%, kuigi oodati 19,3% kasvu. Euro on täna dollari vastu kauplemas 0,5% kõrgemal $1,4025 taseme juures.

Valuutapaarid kell 16.45:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon