Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III

Nelli Janson

01.02.2011 11:00

Ettevõtete majandustulemused on endiselt turuosaliste tähelepanu keskpunktis ning möödunud nädalal saavutas firmade hulk, kes oma tegemistest avalikult teada andsid, ka oma tipu.

Meie tabelis oli möödunud nädalal ära toodud 88 ettevõtet, millest 63 firmat ehk 72% teatasid oodatust paremast kasumist ning müügitulu kasvuga üllatasid 41 firmat ehk 47%. Võrreldes möödunud nädalaga olid turuosalised tulemuste osas natuke armulisemad ning keskmiseks tulemustejärgseks reaktsiooniks kujunes 0,08%.

Netflix (NFLX) ja Amazon (AMZN)-i tulemusi ootas turg tõenäoliselt kõige enam ja esimene neist ei valmistanud investoritele ka pettumust. Aktsia liikus heade tulemuste peale taaskord üle $200 piiri ning sundis üsna suurt lühikeseks müüjate hulka oma positsiooni üle taaskord tõsiselt järele mõtlema.

AMZN-lt seevastu aga oodati rohkemat, kui firma pakkus ja sellest tulenevalt müüdi aktsia tulemustejärgselt ka ligi 10%-sse miinusesse ehk $165 tasemele. Järgmisel päeval oli enamus suuri analüüsimaju ka aktsiat kaitsmas, mis aitas AMZN-i uuesti üle $170 piiri, kuid optimistlike nootide seas oli kuulda ka skeptilisemaid mõtteid, sest näiteks Hudson Square analüütikud alandasid AMZN-i reitingu „osta“ pealt „ hoia“ peale öeldes, et ettevõte laienemine ning sellega seonduvad kulud limiteerivad ka firma tõusuulatust lähitulevikus.

Pettumuseks osutusid kindlasti ka Ford (F)-i  tulemused ja aktsia müüdi samuti üle 10%-sse miinusesse. Fordi languse taga olid peale kehvapoolsete tulemuste ka kindlasti ülikõrged ootused, kuna just USA autotööstus on olnud viimasel ajal üks kuumemaid.

Käesoleval nädalal on raporteerimas sellised ettevõtted nagu Broadcom (BRCM), Visa (V), MEMC Electronic Materials (WFR), MasterCard (MA) ja Las Vegas Sands (LVS).

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon