"Buum" - meeleolukas raadiosaade erainvestorile - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

"Buum" - meeleolukas raadiosaade erainvestorile

Andres Kask

15.03.2011 10:34

Täna hommikul jõudis esmakordselt kuulajateni finantsalane taskuringhäälingu saade "Buum".

Tegemist on tempoka ja lõbusa finantssaatega, mis suunatud eeskätt eraisikutele, täpsemalt neile, kes on huvitatud oma jõukusele aluse panemisest ning selle kasvatamisest ja säilitamisest. Saate eesmärk on nii tekitada huvi investeerimisvaldkonna vastu kui anda selleks praktilisi teadmisi. Uus saade ootab kuulajaid igal teisipäeval.

"Buum" on kuulatav arvutiga internetis aadressil Raadio1.ee - sealt leiab ka juhised, kuidas saade iganädalaselt enda nutitelefoni või iPodi tellida. Saatejuhtideks on Ede Schank Tamkivi ja Erki Kert, lisaks neile löövad kaasa ka teised Raadio 1 saatejuhid Henrik Aavik ja Mart Parve. Iga saadet lõpetavale "Investeerimiskooli" rubriigile annab hääle Andres Kask.

Esimeses saates prognoosib SEB Panga privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel, et EURIBOR nähtavas tulevikus suurt tõusu tegema ei hakka. EURIBOR mõjutab otseselt ka lõviosa Eestis välja antud kodulaenude intresse. Kuigi Euroopa Keskpank hakkab toormete hinnatõusust põhjustatud inflatsiooni ohjamiseks intresse juba lähiajal tõstma, mitte aasta teises pooles nagu analüütikud prognoosisid, saab tõus Koppeli hinnangul üsna tagasihoidlik olema, sest teiselt poolt peab Euroopa arvestama nõrga majandusega riikide, nn PIIGS`i probleemidega.

Ka Erki Kert LHV Pangast nõustus, et kui keegi peaks hirmutama kodulaenuvõtjaid ajaloo kõrgeimate EURIBOR-i tasemete tagasitulekuga, võiks seda pidada lihtsalt hüsteeria õhutamiseks.

Saate valmistajafirmaks on Raadio 1 OÜ, mis toodab lisaks Buumile ka tehnoloogiasaadet Digitund ja IT-äri saadet Restart. Raadiosaadet toetab LHV Pank.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon