Pidu hasartmängupealinnas jätkub - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Pidu hasartmängupealinnas jätkub

Mikk Taras

13.05.2011 11:00

Shutterstock

Maailma suurima mängupõrgu tiitel kuulub juba aastaid endisele Portugali kolooniale Macaule, mis on kasvanud Las Vegasest kordades suuremaks mängupõrguks. Tegu on jackpotiga seal tegutsevatele kasiinofirmadele, kelle aktsiad on teinud pöörast rallit.

Macau kasiinod, kus on Hiinas ainsana legaalselt raha peale mängimine lubatud, purustavad sellel aastal iga kuuga uusi mängutulude rekordeid. Seda ka hoolimata rangemast Hiina rahapoliitikast, karmistunud viisade väljastamisest ja Singapuris avatud esimesest kasiinokompleksist, mis võiks Macau kasiinoturgu jahutada. Viimaste andmete järgi teenisid Macau kasiinod hasartmängudelt aprillis 2.6 miljardit dollarit, mida on 46% rohkem võrreldes aastatagusega. Ühtlasi on tegu kordades suurema hasartmänguturuga Las Vegasest, mis on järjekordne näide kiiresti kasvavast hiinlaste jõukusest.

Macaus tegutseb litsentsiga kuus suuremat börsil kaubeldavat kasiinoketti, kelle vahel jaguneb turuosa järgnevalt:

Analüütikute hinnangul peaks Macau hasartmängutulud sellel aastal kasvama umbes kolmandiku võrra. Siiani on tulude kasv olnud aasta esimese nelja kuuga 43%, mis viitab, et tegelik kasv võib tulla veelgi kiirem. Pikaajaliselt ootab PwC 2014. aastaks Macau hasartmängutulude kahekordistumist 45 miljardi dollarini.

Macau kasiinodesse aitab rohkem raha jätta kasvav külastajate arv. Sellel aastal tõstab reisijate arvu hüppeliselt Zhuhai ja Guangzhou vahel avatud kiirrongiliin, mis vähendab Kesk-Hiinast Macausse reisimise aja 14 tunnilt 4-le tunnile.

Samuti jätavad kasvavate sissetulekutega hiinlased iga aastaga Macausse rohkem raha. Seda kinnitavad ka viimased Hiina uusaastapidustused, kus Union Pay andmetel kasvasid Mandri-Hiina elanike kulutused väljaspool Mandri-Hiinat 44% võrreldes eelmise aastaga.

Deutsche Banki kasiinofirmade analüütik Karen Tang ootab Macau hasartmängutuludele sellel aastal 35% kasvu, kuid paraku kajastuvad kõrged ootused suuresti ka kasiinofirmade aktsia hindades, mis on viimaste aastatega mitmekordistunud. Tangile meeldib siiski jätkuvalt USA börsil kauplev Melco Crowni (MPEL) aktsia, mis kaupleb võrreldes konkurentidega 30% soodsama hinnataseme juures.

Melco Crownile kuulub VIP klientidele mõeldud luksuslik kasiinohotell Altira Macau ja laiematele massidele mõeldud City of Dreams kompleks, mille hulka kuuluvad kasiinod, hotellid, teater ja kaubanduskeskused. Samuti kuulub ettevõttele üle 1400 slots machine’i, mis on paigutatud Macau kahe ja kolmetärni hotellidesse.

Tangile meeldib Melco juures VIP klientide lojaalsus ja City of Dreams kompleksis toimuv maailma suurim vee-show, mis on Macau külastajate seas hitiks kujunenud. Melco selle aasta EBITDA peaks kasvama umbes 40%, mille järgi oleks ettevõtte väärtus 10.3x kasumit enne intresse, makse, varade allahindlust ja amortisatsiooni (sektori keskmine EV/EBITDA = 14.9x). Tang näeb MPEL aktsiat tõusmas 11.9 dollari juurde, mis jätab tänase taseme juurest aktsiale 15% tõusuruumi.

Macau kasiinofirmadest on 1Q11 tulemused raporteerinud Galaxy, Wynn Macau (WYNN) ja Sands China, kelle EBITDA on kasvanud poole võrra võrreldes aastatagusega. Melco Crown teatab oma 1Q11 tulemused 19 mail.

Macau kasiinofirmade puhul tasuks siiski arvestada, et viimaste kuude ralli on viinud aktsiate hinnatasemed kõrgele, mistõttu on sektoris raske näha lühiajalisel suurt tõusupotentsiaali. Lähiajal ohustab sektorit Hiina rangem rahapoliitika, mille eesmärk on jahutada majandust ja mitmed regulatiivsed riskid (nt võimalik suitsetamiskeeld kasiinodes), mis võivad sektoris müügisurvet tekitada. Korrektsioonide korral võivad aga Hiinas ainsana legaalselt tegutsevad Macao kasiinofirmad pakkuda head võimalust sealsete elanike hasartmängupisikule panustamiseks.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon