LHV kohustuslike pensionifondide tingimuste muudatus - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV kohustuslike pensionifondide tingimuste muudatus

LHV Varahaldus

15.09.2011 08:12

Fondivalitseja AS LHV Varahaldus teatab käesolevaga, et 14. septembril 2011. a. registreeriti Finantsinspektsiooni juhatuse otsustega LHV Pensionifondi XL (otsus nr 4.1-1/86), LHV Pensionifondi L (otsus nr 4.1-1/83), LHV Pensionifondi M (otsus nr 4.1-1/84), LHV Pensionifondi S  (otsus nr 4.1-1/85) ja LHV Pensionifondi XS  (otsus nr 4.1-1/87) tingimuste ja prospekti muudatused.

Osakuomanike jaoks on tehtud olulisi muudatusi ning osakuomanikel on võimalik väljuda investeeringust fondide osakutesse ilma lisakuludeta, st osakute vahetamise avalduste puhul, millega müüakse fondide osakuid 1. jaanuarile 2012. a. järgneval esimesel tööpäeval, on osakute tagasivõtmistasu 0%. Nõuetele vastav avaldus peab olema esitatud ja registripidajale (EVK) laekunud hiljemalt 30. novembril 2011. a.

Kõige ulatuslikumalt muutuvad LHV Pensionifondi XL tingimused, mille puhul muutuvad fondi investeerimispiirangud nii, et aktsiate ja aktsiafondide maksimaalne osakaal on varasema 50% asemel 75% (kui praegu kuulub pensionifond nö „progressiivsesse“ kategooriasse, siis tingimuste muudatuse tulemusena nö „agressiivsesse“ kategooriasse).

Fondide tingimuste muudatused jõustuvad 01.01.2012.

Tutvu muudetud tingimuste ja prospektiga https://www.lhv.ee/pension/fondid/

Tutvu dokumendiga – „Fondide tingimuste muudatuste põhjendus ja olulisuse hindamise analüüs ning fondide arengule ja osakuomanike huvidele avaldatava mõju analüüs

Lisainfo: LHV Varahaldus, tel 6 800 400, info@lhv.ee




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon