Valik Credit Suisse investeerimissoovitusi - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Valik Credit Suisse investeerimissoovitusi

Nelli Janson

06.12.2011 12:02

Shutterstock

Tänane investeerimiskliima on turuosaliste jaoks üsna keeruline ja raske. Ebakindlalt tunnevad ennast isegi väga pika turukogemusega investorid, rääkimata siis väikeinvestoritest, kes sellistel ebakindlatel aegadel eelistavad aktsiaturust hoopis eemale hoida. Teisalt tasub meelde tuletada, et parimad investeerimisvõimalused on ennast tavaliselt ilmutanud just sellistel ärevatel aegadel.

Turg armastab soovitusi, mis erinevad kardinaalselt konsensuse üldisest arvamusest ja seda muidugi eeldusel, et soovitusel on tugev fundamentaalne põhi ning see pole tehtud lihtsalt vastuvoolu ujumise pärast.

Credit Suisse analüütikud on otsustanud investorite jaoks kokku panna aktsiate valiku, mille suhtes nende prognoosid üleüldise arvamusega ehk teiste analüütikute prognoosidega kõige enam lahku lähevad ning tuua eraldi välja omapoolsed argumendid eriarvamuse põhjendamiseks. Mõned huvitavamad Credit Suisse investeerimissoovitused toon alljärgnevalt ka teieni.

Acme Packet (APKT) pakub erinevaid võrgulahendusi , mis võimaldavad läbi viia interaktiivset suhtlust.

Credit Suisse usub, et vaatamata nõrgale kolmandale kvartalile, peaks investorid rohkem tähelepanu pöörama hoopis hiljuti teatatud projektist koostöös AT&T-ga. Kuigi kärbitud kasumiprognoosid kujutavad endast lähitulevikus riski, siis analüütikute arvates on antud projekti näol tegemist ettevõtte jaoks ainulaadse võimalusega ja võib saada suurimaks tulutoojaks ettevõtte ajaloos.

APKT: Osta reiting koos $ 77 hinnasihiga. ($ 34,46)

Boyd Gaming (BYD) on tegev kasiinosektoris ja tegutseb Nevada, Mississippi, Illinois, Indiana ja New Jersey osariigis.

Analüütikute hinnangul seisab firma silmitsi küll mitmete väljakutsetega, aga on oluliselt kasu lõikamas Las Vegase paranevast majandusest.  Firma on piisavalt tugeva ärikontseptsiooniga ja vaatamata keerulistele aegadele maailmamajanduses on BYD jätkuvalt teatanud stabiilsetest tulemustest.  Credit Suisse soovitab investoritel aktsia suhtes võtta pikem nägemus ja aeg-ajalt ilmutava volatiilsuse osas säilitada külma närvi.

BYD: Osta reiting koos $ 9 hinnasihiga, ($ 6,63)

Cytec (CYT) tegeleb erinevate keemiliste toodete arendamise, tootmise ja müümisega.

Credit Suisse analüütikud usuvad, et firma on võtnud tõsiselt käsile oma Coating Resins üksuse (tõenäoliselt firma likvideerib selle segmendi) ja selle tulemusel ostetakse ilmselt ettevõte ka ära. Mitmed firmad on CYT-i vastu juba huvi tundnud ja seetõttu on Cyteci investoril ka head väljavaated korralikule tootlusele. Kuid ka ilma ülevõtuta ignoreerivad analüütikute arvates investorid firma kasumiteenimisvõimet ja tugevaid fundamentaalseid näitajaid.

CYT: Osta reiting koos $ 60 hinnasihiga, ($ 46,85) 

Boardwalk Pipeline Partners (BWP) tegeleb USA-s osariikidevahelise maagaasi transportimise ja hoiustamisega.

Analüütikute sõnul on viimastel aastatel firma kasv soikunud, sest mitmesugused kulud on kasvanud ja maagaasi ülepakkumine on oluliselt piiranud ettevõtte teenimisvõimalusi. Credit Suisse usub, et investorid alahindavad BWP pingutusi, leidmaks uus kasvuallikaid. BWP aktsiat katab 14 erinevat analüüsimaja ja Credit Suissel on ühena neljast aktsiale Osta reiting. Analüütikud on veendunud, et BWP aktsia puhul on allapoole liikumisruum üsna piiratud, sest hinda pole veel sisse arvestatud ettevõtte potentsiaal kasvada läbi uute tegevusharude ja firma uue CEO pikaajalised kogemused energiasektoris.

BWP: Osta reiting koos $ 35 hinnasihiga, ($ 27,21)

American Express (AXP) tegutseb finantssektoris, pakkudes erinevaid krediit- ja maksekaarte.

CS analüütikud on AXP tuleviku osas üsna skeptilisel seisukohal, sest nende hinnangul on ettevõtte marginaale järgmisel aastal varitsemas mitmesugused ohud. Esiteks on konkurents tihenenud, teiseks jagub analüütikute hinnangul reservide vabastamist vaid veel paariks kvartaliks ja kolmandaks üritavad tõenäoliselt kulusid madalal hoida ka ettevõtted ning see omakorda mõjutab AXP kasumit.

AXP: Hoia reiting koos $ 40 hinnasihiga, ($ 48,78)

Cree (CREE), mida Credit Suisse analüütikud samuti katavad, on hea näide konsensuse prognooside vastuolulisusest. Tuletan meelde, et paar nädalat tagasi tutvustasin ma lähemalt Goldman Sachsi visiooni LED sektori tulevikust ja nemad nägid CREE-d kui ühte peamist kasusaajat LED valgustuse nõudluse suurenemisel.  Kuigi CS analüütikud ei vaidlusta CREE häid väljavaateid, pelgavad nad siiski, et firma marginaalid surutakse tiheda konkurentsi tõttu kokku ja sellest tulenevalt on Credit Suissel aktsiale Hoia reiting koos $ 24 hinnasihiga ($ 24,85). Olgu öeldud, et aktsial on kokku 33 reitingut ja koguni kaks kolmandikku neist soovitavad CREE-d osta.

 

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon