Valik investeerimissoovitusi II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Valik investeerimissoovitusi II

Nelli Janson

20.12.2011 11:53

Shutterstock

Ülemöödunud nädalal sai antud ülevaade Credit Suisse analüütikute investeerimissoovitustest varsti algavaks 2012. aastaks. Selleks, et valik liiga kasinaks ei jääks, toome teieni ka teiste suuremate pankade prognoosid ja hinnangud järgmiseks aastaks.

Enda lemmikaktsiate nimekirja on avaldanud nii Goldman Sachsi, JP Morgani kui ka Merrill Lynchi analüüsimeeskond ja alljärgnevalt vaatamegi, milliseid ettevõtteid nemad selles keerulises investeerimiskeskkonnas eelistavad. Pikemalt on võimalik ülalpool nimetatud pankade soovitustest lugeda TheStreet.com veebilehel.

Goldman Sachs on kõige oprimistlikumalt meelestatud tehnoloogia sektori suhtes. Analüütikud usuvad, et just tehnoloogia ettevõtetel on kõige suurem tõenäosus esineda ülejäänud turust paremini.  Seetõttu pole eriti üllatav, et nii Goldmani, JPM-i ja  Merrill Lynchi üheks ühiseks lemmikuks on Apple (AAPL). Goldman soovitab aktsiat osta $ 500 hinnasihiga ja Merrillil on aktsiale $ 515-ne hinnasiht. Nii nagu paljud teised analüütikud eelistavad ka nemad AAPL-t tolle suurepärase kasvupotentsiaali ja madala valuatsiooni tõttu.

Goldmani üheks soovituseks on VMWare (VMW), mis tegeleb virtualisreerimstarkvara müügiga ning on omas vallas ka maailma suurim. Üle 80% ettevõttes kuulub tehnoloogiafirmale EMC, mis on samuti Goldmani ostunimekirjas. Ettevõte teatas hiljuti väga edukast kolmandast kvartalist, mille jooksul firma käive kasvas 32% ja kasum ulatus $ 178 miljonini. Analüütikud on andnud VMW-le ($ 84,34) $ 125-lise hinnasihi.

Ühe võimaliku ülevõtukandidaadi on Goldmani analüütikud ka investoritele välja pakkunud. Nimelt usuvad nad, et järgmisel aastal kasvab huvi Aeroflex Holding (ARX) vastu tunduvalt. Firma tegeleb erinevate komponentide valmistamisega, mida kasutatakse juhtmevabas kommunikatsioonisüsteemides.  ARX aktsia on olnud väga volatiilne ja käesoleval aastal kaotanud poole oma väärtusest. Goldmani analüütikud ütlevad, et võimalikust ülevõtust või ühinemisest on juba ka juttu olnud ning ettevõtte juhtkonna sõnul on mitmed firmad ARX-i vastu huvi tundnud. Goldman soovitab ARX-i ($ 13,00) osta koos $ 14 hinnasihiga.

Merrill Lynchi üheks suurimaks lemmikuks on aga Lincoln National (LNC), millel on $ 153 miljardi eest varasid  ja tegeleb erinevate kindlustuspakettide pakkumisega, penisoniplaanidega ja investeerimisnõustamisega.

Analüütik Edward Spehar eelistab finantssektorist eelkõige kindlustusfirmasid ja LNC eeliseks on võimalikud dividendid ja aktsiate tagasiost. Firma omakapitalitootlus on hetkel 10% ja vaba rahavoog peaks võimaldama bilansis ka võlga vähendada, mis omakorda lubaks suuremaid väljamakseid aktsionäridele.

Merrill Lynchil on LNC-le ($ 17,84) Osta reiting koos $ 38 hinnasihiga.

JP Morgani analüütikud soovitavad osta suure turukapitalisatsiooniga tsüklilisi aktsiaid, kuna need ettevõtted on valdavas osas immuunsed Euroopa võlakriisi suhtes. Nimelt näitavad JPM uuringud, et ainult 8% S&P 500 nimekirja kuuluvatest ettevõtetest teenib oma kasumi Euroopas. Siiski 14% USA ekspordist läheb Euroopasse, aga peamiselt tugevama majandusega riikidesse nagu Saksamaa ja Suurbritannia. Arenevad turud moodustavad 44% koguekspordist ja aitavad katta Euroopa puudujääke.

JP Morgani  ja Goldmani  ühiseks valikuks on krediitkaardifirma Visa (V), mida mõlema panga analüütikud osta soovitavad. JPM –l on V-le ($ 98,58) $ 122 ja Goldmanil $ 110 hinnasiht. Lisaks sellele tegi kolmandas kvartalis ettevõttesse märkimisväärse investeeringu ka legendaarne investor Warren Buffett (ligi $ 200 miljonit)

JPM soovitab investoritel näiteks panustada ka põllumajandussektoris tegutsevale Agrium (AGU)-le, mis toodab ja turustab erinevaid põllumajanduses kasutatavaid tooteid  nagu väetised ja seemned. Analüütikud soovitavad AGU ($ 65,61) osta koos $ 90 hinnasihiga.

Antud soovitustesse tuleb muidugi suhtuda teatud ettevaatlikusega, sest hetkel võib siiski üsna kindlalt väita, et kellelgi pole aimugi, millise pöörde Euroopa võlakriis võib järgmisel aastal võtta ning kui suur on selle võimalik mõju USA aktsiaturule. Teisalt tuleks igati kasuks koostada  enda jaoks jälgitavate aktsiate nimekiri, hoida silma peal konkreetseid ettevõtteid mõjutaval infol ja uudistel ning soodsaks investeerimisvõimaluseks valmis olla. Sellest tulenevalt on ülatoodud ettevõtted pigem võimalik valik, millest enda jaoks kõige huvitavamad võiks lähema vaatluse alla võtta.

Merrill Lynch`s 10 Favorite Stocks for 2012

Goldman Sachs`9 Best Stocks for 2012

7 Stocks JP Morgan Thinks You Should Buy

 

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon