Pro Kapital Grupp AS-i aktsiate avalik pakkumine - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Pro Kapital Grupp AS-i aktsiate avalik pakkumine

LHV Pank

07.09.2012 08:52

Alates 27. augustist 2012 kuni 7. septembrini 2012 toimub Eestis, Lätis ja Leedus AS Pro Kapital Grupp („Äriühing“) aktsiate avalik pakkumine.

Avaliku pakkumise eesmärk on hankida täiendavat omakapitali kontserni kinnisvaraarendusprojektide rahastamiseks. Lisateave avaliku pakkumise tulude kavandatud kasutamise kohta on esitatud pakkumus- ja noteerimisprospektis (edaspidi „prospekt”).

AS Pro Kapital Grupp on Eesti juhtiv kinnisvaraarendusettevõte, kelle tegevusalaks on kaasaegsete suuremahuliste kinnisvaraprojektide arendamine Eesti, Läti ja Leedu pealinnades ning ettevõtte tegevus on suunatud nii äri- kui eluasemeprojektide arendamisele.

Pakutavad aktsiad

Pakkumine hõlmab ainult uusi emiteeritavaid aktsiaid. Äriühing pakub kuni 37 000 000 äriühingu uut emiteeritavat aktsiat aktsia nimiväärtusega 0,2 eurot (edaspidi „pakutavad aktsiad”). Aktsiaid pakutakse (i) Eesti, Läti ja Leedu avalikkusele (edaspidi „jaepakkumine“) ja (ii) Eesti, Läti ja Leedu  ning teiste riikide kutselistele investoritele (edaspidi „institutsionaalne pakkumine”; jaepakkumine ja institutsionaalne pakkumine edaspidi üheskoos nimetatud „pakkumine”). Lisaks pakutavatele aktsiatele võib AS LHV Pank (edaspidi „peakorraldaja”) nõuda võimaliku ülejaotamise katteks täiendavalt 1 000 000 uut aktsiat (edaspidi „täiendavad aktsiad”) väljalaskmist samaaegselt pakutavate aktsiate väljalaskmisega.

Institutsionaalse pakkumise ja jaepakkumise osade suurus, sh Eesti investoritele jaepakkumise raames eraldatud pakutavate aktsiate arv, ei ole eelnevalt kindlaks määratud. Institutsionaalse ja jaepakkumise raames jaotatavate pakutavate aktsiate koguarvu määrab kindlaks äriühing koostöös UAB-ga Porta Finance (edaspidi „nõustaja”) ja peakorraldajaga pärast pakkumise perioodi (edaspidi „pakkumisperiood”) lõppemist (vt allpool „Tähtajad”).

Eeldusel, et märgitakse ja emiteeritakse kõik 37 000 000 pakutavat aktsiat ja kõik täiendavad aktsiad ning ühtegi äriühingu poolt väljalastud vahetusvõlakirja ei ole vahetatud aktsia vastu, on äri- ühingu aktsiakapitali suurus 18 237 084,40 eurot, mis koosneb äri- ühingu 91 185 422 aktsiast (edaspidi „aktsiad”) aktsia nimiväärtusega 0,2 eurot, ning pakutavad aktsiad ja täiendavad aktsiad moodustavad 41,67% äriühingu aktsiakapitalist.

Äriühing on esitanud NASDAQ OMX Tallinnale taotluse aktsiate noteerimiseks NASDAQ OMX Tallinnale põhinimekirjas (edaspidi „noteerimine”).

Tähtajad

  • Pakkumisperioodi algus – 27. august 2012 kell 10.00;
  • Pakkumisperioodi lõpp – 7. september 2012 kell 16.00;
  • Pakkumishind ja pakutavate aktsiate jaotamine määratakse kindlaks ja avaldatakse – 10. september 2012 või sellele lähedane kuupäev;
  • Pakutavate aktsiatega arveldamine – 13. september 2012 või sellele lähedane kuupäev;
  • Aktsiatega kauplemise alguskuupäev NASDAQ OMX Tallinna põhinimekirjas – 14. september 2012 või sellele lähedane kuupäev.

Pakkumishind

Pakkumishinna määrab äriühing koostöös nõustaja ja peakorraldajaga pärast institutsionaalsete investorite nõudluse väljaselgitamist (book-building). Pakkumishind jääb hinnavahemikku 1,90 kuni 2,05 eurot.

Märkimiskorraldusi saab esitada ainult hinnavahemiku maksimumhinnaga 2,05 eurot iga pakutava aktsia eest, mida investor soovib märkida.

Prospekt

Pakkumist ja noteerimist käsitlev prospekt inglise keeles ja selle eestikeelne kokkuvõte on elektrooniliselt kättesaadavad Eesti Finantsinspektsiooni kodulehel (www.fi.ee) ja äriühingu kodulehel www.prokapital.com/investors. Enne märkimisotsuse tegemist palun tutvuge põhjalikult prospektiga.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon