LHV-s 100 000 pensioni klienti - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV-s 100 000 pensioni klienti

LHv Varahaldus

25.09.2012 11:24

Kolme aastaga on LHV fondide turuosa kasvanud neli korda ning klientide arv ületas möödunud nädala seisuga Pensionikeskuse andmetel ümmarguse 100 000 piiri, mis tähendab, et iga kuues II sambas pensionit koguv inimene on oma investeeringute jaoks valinud mõne LHV pensionifondi.

Populaarseim valik LHV fondiperekonnast on jätkuvalt LHV Pensionifond L, mille on valinud 60 tuhat inimest. Pensionifondis L investeeritakse aktsiaturgudele kuni pool varadest, olles seega riskitaseme poolest LHV valikus teine. Pensionifond L on olnud ka LHV lipulaev tootluste poolest, olles ainus Eesti II samba fond, mille osaku väärtus on alates süsteemi käivitumisest rohkem kui kahekordistunud. Kõikide LHV pensionifondide tootlused, alates kogumispensionisüsteemi käivitumisest, on ületanud inflatsiooni kasvu (tarbijahinnaindeks on sel perioodil kasvanud natuke rohkem kui 50%).

Protsentuaalselt on klientide arv viimasel aastal kasvanud kõige rohkem konservatiivsetes pensionifondides S ja XS. Neist esimene on kasvanud 3,7 korda ja teine 2 korda. Konservatiivsetes fondides aktsiaturgudele investeeringuid ei tehta, mistõttu on ka nende tootlused stabiilsemad. 2011. a. teises pooles, mil aktsiaturud tegid läbi languse, muutusid konservatiivsed pensionifondid mõneks ajaks fondivahetajate seas populaarseimaks uueks valikuks. Praegu eelistab konservatiivset strateegiat viisteist tuhat LHV klienti.

„Oleme aktsiaturgude pikemaajalise väljavaate suhtes hetkel ettevaatlikud. Mõnevõrra optimistlikumad oleme madalama arengutasemega riikide majanduslike väljavaadete suhtes, aga ka seal on küsimus, kas seni ekspordile orienteeritud majandusmudelid töötavad kui arenenud tööstusriikide majandused on stagnatsioonis ja rikaste riikide tarbijate rahakotirauad lukus,“ kommenteeris tulevikuväljavaateid LHV pensionifondide juht Andres Viisemann.

Piirkondade osas on LHV pensionifondide suurimad investeeringud tehtud Eestisse (42,5 mln eurot ehk 19% fondide kogumahust) ning Baltikumi (kokku 29% fondide kogumahust).

Tutvu LHV pensionifondide prospektiga ja küsi lisainfot lhv.ee/pension

Lisainfo:
Mihkel Oja
LHV Varahaldus, juhatuse liige
680 2605

Andres Kask
LHV turundus- ja meediasuhete juht
5680 2607




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon