Algab aktsiamäng Börsihai 2012 - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Algab aktsiamäng Börsihai 2012

LHV Pank

01.11.2012 19:22

Aasta on möödas sellest, kui Urmas Sööt kolmes Balti riigis toimunud aktsiamängus esikoha enda nimele võitles ning loodetavasti kulus see periood kaasvõitlejatel oma oskuste täiendamisele ja strateegia lihvimisele, sest alates 5. novembrist läheb börsidel virtuaalne kasumijaht taas lahti.

LHV korraldab Börsihai mängu juba 2005.a alates ning selle eesmärgiks on olnud kokku tuua kauplemishuvilisi üle terve Baltikumi – nii neid, kes teenivad oma igapäeva leiba aktsiaturul spekuleerides, kui ka osalejaid, kes pole varem kunagi ühtegi aktsiatehingut teinud. Ühest küljest peaksid ahvatlevalt mõjuma auhinnad, teisest küljest on mängu väärtuseks ka see, et virtuaalses portfellis kajastatakse reaalseid turuliikumisi (Balti börsidel saab tegutseda reaalajas hindadega, USA turgudel väikese viivitusega), mistõttu õnnestub seal oma teadmisi ja strateegiat proovile panna ilma riske võtmata.

Mängu alguses kantakse osaleja portfelli 10 000 eurot, millele hakatakse igal tööpäeval lisama täiendavad 1000 eurot. Mängija eesmärgiks on seda Balti ja USA väärtpaberiturgudel võimalikult kasumlikult börsidel paigutada ning sellest protsessist teeme börsipäeva hommikuti ülevaatliku edetabeli. Börsihai võidab osaleja, kes on 23. novembril pärast USA turgude sulgumist saavutanud portfelli suurima väärtuse.

Käesoleval aastal on ühe uuendusena lisandunud stardiportfelli võimalus ehk alustada saab virtuaalse rahaga või stardiportfelliga. Viimasesse oleme valinud USA turul kaubeldavad aktsiad, et lihtsustada alustava investori jaoks valikute tegemist ning aidata paremini mõista portfellis olevate aktsiate hinnaliikumist. Börsihaiga on võimalik liituda ka mängu jooksul, ent stardiportfelli võimalus eksisteerib vaid kuni 4. novembrini.

Mängu osavõtjal on õigus luua tasuta üks virtuaalne portfell ning kaubelda Tallinna, Riia ja Vilniuse börsil põhinimekirjas olevate aktsiatega ning USA puhul aktsiatega, mis vastasid 26. oktoobri seisuga teatud kriteeriumitele (minimaalne turuhind 5 USD ja kolme kuu keskmine päevane kauplemismaht 100 000 aktsiat). Portfelli registreerimisel võib ära märkida ka asutuse, et lihtsustada näiteks võistluskäigu jälgimist mõne organisatsiooni liikmete vahel.

Auhinnaks saab Börsihai võitja Estraveli reisi kahele inimesele. Valikus on kaks sümboolselt aktsiaturge iseloomustavat sihtkohta: riskialtile aktsiakauplejale tulemägedega vastuoluline Island ning rahulikumale ja stabiilsust hindavale kauplejale päikeseline Itaalia villapuhkus Sitsiilias.

Turuväärtuselt esimese portfelli omanik võidab lisaks peaauhinnale ajalehe Äripäev (või Delovõje Vedomosti) aastatellimuse, teise koha omanik kuue kuu tellimuse ja kolmanda koha omanik kolme kuu tellimuse. Esimese viiekümne portfelli omanikud saavad auhinnaks LHV investeerimiskooli tasuta seminari ja investeerimisalase raamatu.

Registreeri oma portfell juba täna aadressil https://www.lhv.ee/hai.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon