Kauple riskivabalt Sitsiilia või Islandi reisile - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Kauple riskivabalt Sitsiilia või Islandi reisile

LHV Pank

05.11.2012 09:21

Dreamstime

Eestis ei anta just tihti võimalust börsidel virtuaalseid eurosid ja dollareid paigutades võtta üheaegselt mõõtu teiste kauplejatega, saada sealt edaspidiseks vajalik õppetund ning kõige tipuks premeerida end potentsiaalselt veel kahele inimesele kinnimakstud välismaareisiga. Aktsiamäng „Börsihai 2012“ sellist võimalust järgmise nelja nädala jooksul pakub.

Ehkki Börsihai käivitub juba täna ehk 5. novembril, siis portfelli on võimalik luua ka päris viimasel päeval (23. november), mil USA turgude sulgudes selgub, kes kättejagatud summat kõige enam suutis kasvatada. Küll on aga mõistlik osalema hakata juba varajases faasis, kuna konkurentide edu võib viimasel nädalal liitudes olla juba liiga suur.

Mäng on muudetud võimalikult realistlikuks, mistõttu soovitame osa võtta ka neil, kes pole kunagi ühtegi börsitehingut teinud, et saada sealt vajalik kogemus nendeks hetkedeks, mil tuleb hakata reaalset raha investeerima või sellega lühiajaliselt spekuleerima. Pärast portfelli registreerimist jagatakse osalejale 10 000 eurot ning lisatakse igal järgneval tööpäeval täiendavad 1000 eurot, mida tuleb Balti ja USA turgudel võimalikult kasumlikult paigutada. Isegi kui liituda viimasel päeval, laekub portfelli algsummale lisaks nelja nädala jooksul kõikidel tööpäevadel jagatud tuhat eurot, mida teised osalejad on mängu algusest alates saanud.

Kuigi tehingute tegemine Börsihai mängus on võimalikult elulähedane, siis teatud erisusi siiski esineb. Kõige olulisemaks on piirang, et USA turul puudub lühikeseks müümise võimalus ning osta saab väärtpabereid, mis maksid 26. oktoobri seisuga üle 5 dollari ja keskmine päevane kauplemismaht ületas 100 000 aktsia piiri. Balti börsidel saab osta ja müüa põhinimekirjas olevaid aktsiaid, kuid virtuaalse tehingu tegemiseks peab börsil antud aktsia käive olema vähemalt 500 eurot. Näiteks, kui aktsiat A on Tallina börsil vahetatud sessiooni lõpuks 400 euro väärtuses, siis polnud antud päeval võimalik ka Börsihai mängus seda aktsiat osta.

Kui mängija strateegia osutub edukaks ja veidi jagub ka õnne, siis on tal võimalik esikohale tulles võita reis kahele inimesele kas Sitsiiliasse või Islandile. Turuväärtuselt esimese portfelli omanik saab lisaks peaauhinnale ajalehe Äripäev (või Delovõje Vedomosti) aastatellimuse, teise koha omanik kuue kuu tellimuse ja kolmanda koha omanik kolme kuu tellimuse. Esimese viiekümne portfelli omanikud saavad auhinnaks LHV investeerimiskooli tasuta seminari ja investeerimisalase raamatu.

Registreeri oma portfell www.lhv.ee/hai

Laske kasumitel joosta ja hoidke oma kaotusi minimaalsetena.

LHV meeskond




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon