LHV pensionifondid investeerisid Nortal’isse - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV pensionifondid investeerisid Nortal’isse

LHV Varahaldus

22.11.2012 10:46

LHV Pensionifondid XL, L ja M omandasid 8,5%lise osaluse Baltikumi suurimas IT-ettevõttes Nortal.

Nortal on Baltimaade suurim tarkvaraarendusega tegelev ettevõte, mis loob peamiselt rätsepatööna tehtud lahendusi era- ja avaliku sektori klientidele Eestis, Leedus, Põhjamaades, Venemaal, Pärsia lahe riikides, Aafrikas ja mujal. Ettevõtte poolt tarnitud lahendusi kasutavad tippkliendid telekommunikatsiooni-, finantsteenuste-, tööstuse-, logistika-, tervishoiu- ja avalikus sektoris. Nortali ligi 700 töötajast pooled töötavad Eesti kontorites Tallinnas ja Tartus. Üle 75% ettevõtte käibest tuleb väljastpoolt Eestit.

„Hindame Nortali panust Eesti IT sektori arengusse ning ekspordi suurendamisse, samuti Nortali ambitsiooni kasvada börsivalmis ettevõtteks,“ kommenteeris investeeringut pensionifondide fondijuht Andres Viisemann.

Nortali juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul on LHV väga soliidne investor. „Pensionifondidele seatavad ranged nõuded näitavad seda, et me oleme ettevõttena jõudnud tasemele, kus me oleme piisavalt stabiilne ja läbipaistev, et sellest latist üle hüpata. Lubame omalt poolt anda parima, et tulevaste pensionäride pensionipõlv mööduks võimalikult muretult.“

LHV juures kogub teise samba pensioni üle 104 tuhande inimese ehk iga kuues kogumispensioniga liitunu. LHV pensionifondid on Eestisse investeerinud 21% oma varadest ehk 49 miljonit eurot.

Tutvu LHV pensionifondide prospektiga ja küsi lisainfot lhv.ee/pension

Lisainfo:

Priit Alamäe
Nortal AS juhatuse esimees
527 0330
priit.alamae(ät)nortal.com

Mihkel Oja
LHV Varahaldus, juhatuse liige
680 2605

Andres Kask
LHV turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juht
5680 2607




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon