Euroopa turud 18 kuu kõrgeimal tasemel - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Euroopa turud 18 kuu kõrgeimal tasemel

Oscar Rõõm

06.12.2012 17:15

Põhjamaa turgude järelvaade

Euroopa ja Inglise keskpangad jätsid tänasel kohtumisel ootustepäraselt baasintressimäärad muutmata ning avaldasid muret jätkuvalt halveneva majandusliku olukorra üle. Stoxx Europe 600 börsiindeks kaubeldi +0.52% kõrgemale ning on jõudnud 18-kuu kõrgeimale tasemele.

Kreeka tööpuudus tõusis septembrikuus rekordilise 26 protsendipunktini. Eelmise aasta samal perioodil oli vastav näitaja 18.9%. Saksamaa oktoobrikuu tehaste tellimuste arv oli 2011. aastaga võrreldes 2.4% madalam, kuid tulemus oli oodatud 5.6% suurusest langusest parem.

European Aeronautic Defence & Space Co. Rallis 7.7% kõrgemale. Lennukite ja sõjaväe varustuse tootja teatas peagi läbiviidavast reformist, mille käigus vähendatakse Daimleri ja Lagardere'i osakaalu ettevõttes ning kelle aktsiahinnad kaubeldi vastavalt +0.57% kõrgemale ning -1.09% madalamale. Elektriettevõte GDF Suez tegi läbi -10.99% suuruse kukkumise. Prantsusmaal tõusvate tariifide tõttu kaotab firma ainuüksi sel aastal €185 miljonit sissetulekust.

Rolls-Royce Holdings kukkus -2.90% madalamale seoses korruptsiooni süüdistustega ning väidetava altkäemaksu võtmisega Indoneesias ja Hiinas. Imagination Technologies rallis +6.56% kõrgemale. JPMorgan Chase & Co. Analüütikud prognoosivad, et ettevõtte järgmisel nädalal avaldatavad tulemused ületavad analüütikute ootusi. JPMorgan tõstis ka tööstusvalgustuslahenduste pakkuja Zumtobeli aktsiareitingu Neutraalse pealt Osta peale. Aktsiahind reageeris uudisele +5.88% tõusuga. Kaevandusettevõtted olid plussis, eesotsas Antofagasta +2.55% rohelises, Vedanta Resources +2.33% üleval ning Anglo American +1.55% plussis. Kosmeetikakontsern Beiersdorf tõusis +1.73% võrra, kui firma tõstis 2012. aasta käibekasvu prognoosi.

Indeksid seisuga 17:15

Põhjamaa turgude järelvaade

Stockholmi OMX börsiindeks kauples +0.66% kõrgemal 339.19 punkti peal. Enim kaubeldud aktsiana figureeris Ericsson +0.56% kõrgemal, talle järgnesid Volvo ja TeliaSonera vastavalt +1.17% ja +0.65% kõrgemal. Päeva suurim tõusja oli Lundin Mining Corporation +1.40% rohelises ja enim miinuses kauples Modern Times Group -3.48% allpool avamistaset.

Soome Vabariigi iseseisvuspäeva tõttu püsis Helsingi börs täna suletuna.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon