Uus kirjandus LHV raamatukogus - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Uus kirjandus LHV raamatukogus

Erko Rebane

27.12.2012 10:18

Dreamstime

Detsembris laienes LHV Tallinna kontoris asuva raamatukogu valik taas mitme teose võrra, mille seast leiab näiteks nii 80-ndate lõpus avaldatud võlakirjaturu põneviku kui ka ahjusooja Nassim Nicholas Talebi mõtlemapaneva teose sellest, kuidas ühiskond tänu juhuslikkusele ja ebakindlusele tugevneb.

The Predator's Ball: The Inside Story of Drexel Burnham and the Rise of the Junk Bond Raiders [1989]
Connie Bruck

Drexel Burnham Lambert oli kunagi USA viiendaks suurim investeerimispank, mis pidi aga 1990.a veebruaris välja kuulutama pankroti ühe oma töötaja, Michael Milkeni ebaseadusliku tegevuse tõttu rämpsvõlakirjade turul. Milkenit tituleeriti oma karjääri tipus madala krediidireitinguga võlakirjade kuningaks ja Wall Streeti üheks mõjukaimaks inimeseks, kuid kas tegu oli geeniuse ning maailmaparandajaga või hoopis petturist püramiidskeemi rajajaga?  

Backstage Wall Street: An Insider’s Guide to Knowing Who to Trust, Who to Run From, and How to Maximize Your Investments [2012]
Joshua Brown

Populaarset finantsblogi „The Reformed Broker“ vedav Joshua Brown alustas oma karjääri finantssektoris maaklerina ning räägib isikliku kogemuse põhjal loo, mis toimub panga tagatoas tegelikult, kui suheldakse kliendiga. Ta näitab, kuidas see tööstus on arenenud, millised on tavaliselt maaklerüksuse motiivid, kuidas investoritele süümepiinadeta erinevaid tooteid pähe määritakse ning õpetab klienti parema finantsplaneerimise nimel seda kõike läbi nägema.

Bailout [2012]
Neil Barofsky 

Kui Ühendriikide valitsus 2008.a suurematesse pankadesse läbi 700 miljardi dollari suuruse TARP programmi raha investeeris, töötas järelvaataja rollis Neil Barofsky, kes oma raamatus toob päevavalgele, kui kaugele olid ametnikud valmis minema, et Wall Street neilt avalikkuse huvides sisuliselt tingimusteta kapitali vastu võtaks ja kuidas seda tegelikult kasutati.    

Options for the Beginner and Beyond: Unlock the Opportunities and Minimize the Risks [2006]
W. Edward Olmstead

Raamat on mõeldud nii päris alustajatele kui ka neile, kellel on optsioonidega juba pikemaajalisem kokkupuude ning soov edasi õppida tuletisinstrumentide strateegiaid. Optsioonid võivad olla võrdlemisi keeruline teema, kui seda ei õnnestu piisavalt hästi seletada, ent professor Olmstead suudab suhteliselt lihtsasti koos näidete ja graafikutega optsioonide põneva maailma arusaadavaks teha.

Crash Proof 2.0: How to Profit From the Economic Collapse [2011]
Peter D. Schiff, John Downes

Esialgselt ilmus teos 2007.a, kirjeldades USA majanduse allakäiku ja keskklassi võimalikku kokkukukkumist ning pakkudes lugejale päästeplaani selleks, et oma vara kaitsta. Neli aastat hiljem on Peter Schiff värskendanud raamatut 80 lehekülje jagu uue materjaliga, hoiatamaks investoreid selle eest, mis edasi Ühendriikides ja maailmas toimuma hakkab.

Hedge Fund Market Wizards [2012]
Jack D. Schwager

Futuurituru ning riskimaandusfondide ekspert Jack Schwager võtab oma raamatus luubi alla antud tööstuse viisteist edukamat nime ning uurib, kuidas nad mõtlevad, milliseid strateegiaid keegi kauplemisel ja riskide maandamisel kasutab, et selle baasil anda edasi õppetunde ka lugejale. 

EntreLeadership: 20 Years of Practical Business Wisdom from the Trenches [2011]
Dave Ramsey

Firma kõige olulisemaks liikmeks on tema juht, kes peab kaptenina vastutama oma laeva kursi ja liikumiskiiruse eest. Dave Ramsey annab aastakümnete pikkuse kogemuse põhjal edasi olulisi teadmisi ja praktilist nõu, kuidas firma juht saab oma tegevust tõhusamaks muuta, olgu tegu väiksema või suurema ettevõtte, organisatsiooniga.   

Antifragile: How to Live in a World We Don't Understand [2012]
Nassim Nicholas Taleb

„The Black Swan“ ning „Fooled by Randomness“ raamatute autor Nassim N. Taleb arutleb oma verivärskes teoses, kuidas ebakindlas maailmas edasi jõuda. Ehk kui „The Black Swan“ käsitles ootamatute sündmuste erakordselt suurt mõju, siis antud teos õpetab taolises rohkelt kõigutavas ja kaootilises keskkonnas edukalt hakkama saada.

Vaata kogu raamatukogu valikut LHV Finantsakadeermia lehelt.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon