Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

29.01.2013 09:43

Dreamstime

Esimene aktiivsem majandustulemuste avaldamise nädal sai läbi ning siiani on USA ettevõtete kvartaalsed numbrid võrreldes analüütikute ootustega kujunenud suhteliselt heaks. Seejuures ei maksa aga unustada, et paljuski võlgnetakse tänu agressiivsele ootuste vähendamisele viimase poole aasta jooksul.

25. jaanuari seisuga oli oma tulemused avaldanud veidi rohkem kui kolmandik S&P 500 ettevõtetest ning Deutsche Banki andmetel suutis 75% neist lüüa konsensuse aktsiakasumi ootust (keskmine ületamise määr 8,2%), mis on ligilähedane ajaloolisele keskmisele. Samas oli müügituluga positiivselt üllatajate osakaal 68% (keskmine ületamise määr 2,9%), osutudes seni paremaks võrreldes näiteks kolmanda kvartali 40%ga.

Euroopas on tulemuste hooaeg veel üsna varajases faasis, kui Stoxx 600 indeksisse kuuluvatest ettevõtetest oli möödunud reedeks oma numbrid avaldanud kõigest 21 firmat. Algus on aga üsna sarnane USA firmade omale, kui 76% ületas aktsiakasumi puhul konsensuse prognoosi ning 68% neist saavutasid ka oodatust parema müügitulu. Keskmised ületamise osakaalud on alates 2005.a olnud vastavalt 57% ja 52%.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon