LHV esitas hagiavalduse Äripäeva vastu - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV esitas hagiavalduse Äripäeva vastu

LHV Pank

21.03.2013 13:51

Äripäev kirjutas 10. detsembril 2012 esikaaneloo LHV pensionifondide investeeringust firmasse Arco Vara. Äripäev viitas artiklis, et LHV ei teinud investeeringut mitte pensionikogujate huvides, vaid enda riskantse laenuportfelli päästmiseks. Äripäev esitas faktiväiteid, mis ei vastanud tõele ja mis kahjustasid LHV usaldusväärsust. LHV Pank ja LHV Varahaldus teevad oma otsuseid seadusest tulenevalt iseseisvalt ja sõltumatult.

Riigikohus on leidnud, et kui isiku kohta avaldatakse tema suhtes majanduslikult kahjulikke faktiväiteid, peab andmete avaldaja need laskma oma kulul ümber lükata või parandada „samal viisil ja samas kohas“.

LHV palub hagiavalduses Äripäeval lükata ümber ebaõiged andmed eelkõige Äripäeva paberväljaande esilehel, kuid ka paber- ja võrguväljaandes ning raadiosaates „Äripäev eetris“. LHV ei esita rahalisi nõudeid Äripäeva vastu, kuna konkreetsest kajastusest tingitud täpset rahalist kahju on keeruline mõõta.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon