Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

29.04.2013 10:01

Dreamstime

Läinud reede seisuga oli veidi üle poolte S&P 500 firmadest oma majandusaruanded lauale pannud. Neist 70% suutis lüüa analüütikute vähendatud aktsiakasumi ootusi, kuid kõigest 44% näitas prognoositust paremat müügitulu, mis oli viimase nelja kvartali 52% keskmisest madalam.

Aasta baasil oli seni raporteerinud ettevõtete kokku liidetud aktsiakasumi muutus ligi 4% ehk veidi parem, kui esialgselt kardetud 0-1% aga müügitulu aastane kasvutempo on tooraine ja energisektori ettevõtete tulemuste tõttu viimastel nädalatel aeglustunud 1,4% peale (kuu alguses ca 4%). Kuna ka teiseks kvartaliks on S&P Capital IQ andmetel üle  80% firmadest andnud siiani konsensuse ootustest madalama keskpunktiga prognoose, mis jääb tavapärasest 50%st märksa kõrgemaks, siis sellest tulenevalt on analüütikud jätkanud oma ootuste langetamist.

Factseti kohaselt prognoositakse S&P 500 ettevõtete Q2 EPSi aastapõhiseks kasvuks veidi alla nelja protsendi, kui see märtsi lõpus oli veel 4,6% ja eelmise aasta sügisel isegi 10%. Sealt edasi peaks aktsiakasumi kasv hüppeliselt hoogustuma 10% juurde ja viimases kvartalis küündima 14%ni. Kuna 2013.a kahe viimase kvartali S&P 500 ettevõtete müügitulu kasv jääb konsensuse kohaselt 2-4% juurde, siis siit võib järeldada, et usutakse ettevõtete jätkuvat võimet pressida rekordkõrgeid marginaale veel ülespoole, millele võiksid kaasa aidata ka aktsiate tagasiostud ja võib-olla madalamad intressikulud.

Kui vaadata hetkeks ka Euroopasse, siis siin on tulemuste hooaeg veelgi nõrgemalt alanud. Stoxx 600 ettevõtetest on oma näitajad avaldanud 15%, kellest Deutsche Banki andmetel kõigest 44% lõi konsensuse aktsiakasumi ootust ning pelgalt 34% müügitulu prognoosi.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon