Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

29.07.2013 12:03

Juulit ja augustit vahetaval nädalal tõotab turgudele volatiilsust lisada Föderaalreservi istung ja paljudest olulistest uudistest pungil makronäitajate kalender, kuid kõige selle kõrval kestab edasi ka ettevõtete tulemuste hooaeg, kui järgnevatel päevadel avaldavad oma kvartaalsed numbrid üle 1300 USA börsidel noteeritud firma.

S&P 500 indeksisse kuuluvatest ettevõtetest on pea pooled oma viimase kolme kuu majandusnäitajad juba raporteerinud ning esimese hooga peale vaadates paistab statistika üsna julgustav olevat. 73% firmadest on suutnud lüüa analüütikute prognoose aktsiakasumi osas ja 54% ka müügitulu osas.

Kuna käesolev majanduslik keskkond ei luba üldises plaanis S&P 500 firmadel müügituluga kasumit väga parandada ja teisalt tegutsetakse niigi juba ajalooliselt väga kõrgete marginaalidega, on ka kasumikasv kokku kuivamas. Analüütikute ootuste trumpajate osakaal võib kõrge olla, ent keskmiselt on prognoose ületatud Factseti andmetel vaid 3,2% võrra, mis on madalam kui viimase nelja aasta keskmine (+7,0%). Ühtlasi aitab ootusi varju jätnud kõrget aktsiakasumite osakaalu perspektiivi panna fakt, et aastatagusega võrreldes on S&P 500 firmade keskmine aktsia kohta teenitud kasumi kasv siiani napilt alla 2%. Ilma finantssektorita oleks see Factseti kohaselt -2,9%.

Jooksva kvartali kohta on jõudnud oma ootused välja öelda 54 ettevõtet, kellest 43 leiab, et tulemused saavad tõenäoliselt olema halvemad, kui nad ise või analüütikud varasemalt arvasid. Pettumuse valmistavate firmade 80% osakaal on sarnane esimese kvartali sama aja näitajaga võrreldes. Siit johtuvalt on S&P 500 firmade kolmanda kvartali aktsiakasumi kasvuootust kärbitud viimase nädalaga 6,3% pealt 5,5% peale ja neljanda kvartali oma 12% pealt 11,5%le.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon