Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

22.10.2013 12:37

Shutterstock

Ühendriikide börsiettevõtete kolmanda kvartali tulemuste hooaeg on seni kujunenud üsna ootuspäraseks, kui võtta arvesse, et läbi jooksevad trendid, mida oleme näinud eelnevate kvartalite ja isegi aastate jooksul.

Läinud reede seisuga oli majandusaasta kolmanda kvartali numbrid avaldanud ligi viiendik S&P 500 indeksisse kuuluvatest firmadest, kellest pea 70% suutis lüüa analüütikute konsensuslikku ootust aktsiakasumi osas. Müügitulu puhul on positiivsete üllatajate osakaal olnud vähem inspireerivam, küündides 53%ni. Factseti andmetel oli viimase nelja kvartali EPSi ootuste ületajate keskmine osakaal 70% ja möödunud nelja aasta keskmine 73%. Müügitulu puhul on sama perioodi näitajad olnud vastavalt 48% ja 59%.

Seni oma tulemused avaldanud S&P 500 firmade aktsiakasumi kasv küündis kõigest ühe protsendini, mis antud hetkel oli küll nõrgem analüütikute ca kolmeprotsendilisest ootusest, kuid ühe olulise mõjutajana paistab silma JPMorgan, kes teenis miljarditesse dollaritesse küündinud juriidiliste kahjutasude tõttu 17 senti kahjumit aktsia kohta (mullu 1,40 dollarit). Kui JPMorgan arvestusest välja jätta, paraneks S&P 500 firmade aastapõhine kasumikasv 3,8%ni.

Kolmanda kvartali müügitulu aastane tõus ulatus eelmise nädala lõpus 1,9%ni, mis jääks alla analüütikute 2,6% ootusele, kuid suurem osa firmadest pole oma näitajaid avaldanud ja  seetõttu on veel ruumi kasvunumbrit ühes või teises suunas liigutada.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon