Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

28.01.2014 11:23

Shutterstock

24. jaanuari seisuga oli oma lõppenud kvartali majandustulemused Ühendriikides avaldanud 123 ettevõtet, kellest 68% suutis Factseti andmetel lüüa analüütikute aktsiakasumi ootust. See jääb võrdlemisi lähedale viimaste aastate keskmisele määrale, kuid tulemuste hooaeg on alles algusfaasis ning kolm neljandikku indeksisse kuuluvatest ettevõtetest alles kavatsevad oma numbrid teada anda.

Siiani selgunud näitajate põhjal on S&P 500 firmade aktsiakasum aastatagusega võrreldes suurenenud keskmiselt 6,4%, millele annab märkimisväärse panuse finantssektor ligi 24% aastase kasumikasvuga. Viimast arvestamata langeks S&P 500 ettevõtete Q4 EPSi tõus 3,1% peale.

Allikas: Factset

Müügitulu on osutunud paremaks 67% juhtudest, kuid sellel tasandil pole ettevõtetel keskmiselt 0,7% aastapõhise kasvutempoga midagi hiilata. Tõrvatilgaks meepotis on aga erinevaid finantsteenuseid pakkuv Prudential, kellelt oodatakse ühekordsete asjaolude tõttu erakordset (-75%) käibe langust. Antud firmat arvestamata kerkiks S&P 500 firmade neljanda kvartali aastane käibekasv 2%ni.

Kõige kõrgema kasvuga hiilgavad Factseti kohaselt tehnoloogia- ja tervishoiusektor, kus neljanda kvartali müügitulu on paranenud mullusega võrreldes vastavalt 4,4% ja 4,3%.

Käesoleval nädalal on oodata rohkem kui 130 S&P 500 firma majandusnäitajaid, sealhulgas raporteerivad ka sellised nimed nagu Google, Amazon.com, Ford Motor, Boeing, Visa ja Mastercard.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon