Värske kirjandus LHV raamatukogus - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Värske kirjandus LHV raamatukogus

Erko Rebane

30.01.2014 10:24

Shutterstock

Mis saabki olla mõnusam, kui pimedal talveõhtul võtta kätte mõni huvitav raamat, millega meelt lahutada või tarkust koguda. Lisaks juba sadadele finantsalastele teostele võib LHV raamatukogust leida nüüd üle tosina uue raamatu.

The Handbook of Fixed Income Securities, Eighth Edition (2012). Tegemist on kaheksanda väljaandega ühest kõige populaarsemast raamatust, mida on võlakirjade ja teiste intressitoodete analüüsimisel ja hinnastamisel abimehena kasutatud juba pea kolmkümmend aastat. 

The Manual of Ideas: The Proven Framework for Finding the Best Value Investments (2013). Raamat koondab rohkete väärtusinvestorite põhimõtteid, kuidas otsida atraktiivseid ettevõtteid ning nendele erinevate nurkade alt läheneda.

How to Fail at Almost Everything and Still Win Big: Kind of the Story of My Life (2013). Dilberti koomiksi looja Scott Adams räägib lõbusas võtmas oma elu rohketest läbipõlemistest, mida ta sellest kõigest õppis ning kuidas temast sai lõpuks üle maailma tuntud koomiksitegelaste autor. 

David and Goliath: Underdogs, Misfits and the Art of Battling Giants (2013). Kui esmapilgul tundub, et mõni nõrkus jätab meid erinevates eluvaldkondades nö rivi lõppu, siis Malcolm Gladwell tõestab näidete põhjal, kuidas puudused võivad meid pikas perspektiivis hoopis teistest edukamaks muuta.

Public Debt Management: Theory and History (2008). Raamat koondab uuringuid ning arvamusi, kui oluline on avaliku sektori võlakoorma ohjamine finants- ja majandusstabiilsuse nimel.

The Signal and the Noise: The Art and Science of Prediction (2013). Ennustamine ja prognooside tegemine on tänamatu tegevus, kuid The New York Timesi statistik Nate Silver õpetab informatsiooni erinevates valdkondades, alates hasartmängudest lõpetades ilmaga, paremini ära kasutama, et realistlikumaid ootusi püstitada.      

Choose Stocks Wisely: A Formula That Produced Amazing Returns (2013). Ühe eduka investori strateegia tutvustus teistele, milles pole kesksel kohal kasumiaruanne nagu tavaliselt, vaid hoopis bilanss.

How to Smell a Rat: The Five Signs of Financial Fraud (2009). Viis reeglit, mida järgida, et välistada langemist finantspettusega tegeleva varahaldaja lõksu.  

Once in Golconda: True Drama of Wall Street, 1920-38 (1999). Esmakordselt 1969.a avaldatud raamat vaatab tagasi elule Wall Streetil 1920ndatel, börsikrahhi ning sellele järgnenud suure depressiooni ajal.  

Jim Cramer's Get Rich Carefully (2013). Jim Cramer jagab oma värskeimas raamatus juhiseid investeerimiseks vajaliku informatsiooni leidmisel, et välja selgitada, kuidas läheb majandusel, sektoril ja konkreetsel ettevõttel.

The Theory of Investment Value (2012). Kuigi raamat nägi esimest korda ilmavalgust 1938.a, on selle õpetus rahavoogude põhjal ettevõtte õiglase väärtuse arvutamisest tänaseni investeerimismaailma lahutamatu osa.

Common Sense on Mutual Funds: New Imperatives for the Intelligent Investor (2010). Kuidas fondide maailm tegelikult töötab ja miks keskmine investor peaks kaaluma rohkem passiivsete indeksfondide kasutamist oma portfellis.   

Irrational Exuberance (2005). Kui majandusteadlane Robert Shiller prognoosis aastatuhande vahetusel oma raamatu esimeses trükis tehnoloogiamulli lõhkemist, siis teine väljalase 2005.a käsitles investorite lühinägelikkust ja ebaratsionaalset tormijooksu USA kinnisvaraturul. 

Why Nations Fail: The Origins of Power, Prosperity and Poverty (2013). Ühe riigi rahvastiku jõukust ei määra mitte niivõrd geograafiline asukoht, kultuur või ilmastik, vaid antud teose kahe autori arvates pigem majanduslikud ja poliitilised institutsioonid ning see kui hästi suudetakse teenida võrdselt kogu rahva huve.

Stock Trader's Almanac 2014 (2013). Iga aasta alates 1968.a välja antav kalender täis ajaloolist statistikat ja praktilisi strateegiaid aitab investoril ja kauplejal paremini ära kasutada aktsiaturgude hooajalisust.

Tutvu LHV raamatukogu terve valikuga siin.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon