Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

04.02.2014 10:36

Shutterstock

Jaanuari lõpuks olid oma majandustulemused avaldanud pooled S&P 500 firmadest, kellest 74% suutis lüüa analüütikute konsensuse aktsiakasumi ootust, mis on kõrgem kui viimase nelja kvartali keskmine (71%). Positiivseks võib lugeda sedagi, et aktsiakasumi prognoosi on ületatud 3,6% ulatuses, mida on 0,3 protsendipunkti võrra rohkem kui möödunud aasta keskmine (3,3%).

Nädalate möödudes on aktsiakasumi aastane kasvutempo vaikselt üles liikunud. Kui detsembri lõpus prognoositi Factseti andmetel S&P 500 firmade neljanda kvartali EPSi kasvuks 6,3%, siis jaanuari lõpuks oma numbrid avaldanud ettevõtetel küündis see tegelikult keskmiselt 7,9%ni, märkides parimat tempot 2012.a teisest kvartalist.

Müügitulu statistikas pole muutus viimase nädala jooksul olnud nõnda drastiline, sest pärast rohkem kui 130 täiendava firma majandusaruannet püsis konsensuse ootuse ületajate osakaal endiselt 67% peal ning keskmine müügitulu kasvutempo 0,8%.

Kõik see on aga minevikku puudutav statistika. Turg pole põhjusega tulemuste hooajast indu saanud, sest firmad kipuvad jääma endiselt suhteliselt ettevaatlikuks oma väljavaadetes. 54 ettevõtet oli jaanuari lõpu seisuga kommenteerinud oma tulevikku ning 44 neist andis analüütikute ootustele alla jäänud prognoosi ehk 81%, mis pole kuigi palju parem neljanda kvartali eelsest näitajast.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon