New Jersey aeglane algus - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

New Jersey aeglane algus

Vallo Lees

28.05.2014 09:04

Shutterstock

Möödunud aasta märtsis võeti New Jerseys vastu seadus internetikasiinode legaliseerimiseks. Kuna tegu oli suurima osariigiga, kes pärast 2006. aastast online hasartmängud taas seaduslikuks muutis, on piirkonna sektorit hoolikalt jälgitud. Siiski tuleb tõdeda, et New Jersey samm pole kaasa toonud internetikasiinode tulude plahvatuslikku kasvu ning analüütikud on prognoose allapoole tõmmanud.

Tõepoolest, asjad pole sujunud nii kiiresti kui oodatud. New Jersey osariigi hasartmängu komisjoni sõnul teenisid kasiinod internetikeskkondade vahendusel aprillis $11,4 miljonit tulu. Märtsis oli vastav näitaja $11,9 miljonit, kuid tuleb arvesse võtta, et aprillis oli üks päev vähem. Parema võrdluse annab seega keskmine päevane tulu, mis aprillis oli $380 058 ning märtsis $383 173, märkides 1%-list langust. Päevane pokkeritulude maht kahanes võrreldes eelneva kuuga 17%, mis oli mõnevõrra oodatav, arvestades pokkerimängijate arvu 14%-list langust. Siiski tuleb mainida, et algselt oodati kuiseks tulude mahuks praegusel ajal ca $30 miljonit kuus.

Positiivse poole pealt tõusis kasiinomängude müügitulu 5% ning loodud internetikasiinode kontode arv kerkis võrreldes märtsiga 10,6% ehk 322 423 peale. Viimane annab alust arvata, et huvi siiski online kasiinomängude vastu on, kuid näitab, et teatud tehniliste protsesside (maksete töötlemine, asukoha määramine) lahendamine võtab aega ning seega piirab kasiinode potentsiaali saavutada uute kasutajate pealt müügitulude kasvu.

Turuosa poolelt jätkas aprillis liidrina Borgata, kes pidi loovutama protsendipunkti oma osakaalust, langedes aprillis 37% pealt 36% peale. Borgata omanikeks on Boyd Gaming (BYD) ja MGM Resorts (MGM). Järgnes Caesars Interactive (CZR), kelle turuosa langes 31% pealt 27% peale. Tropicana ja Trump Plaza suutsid oma turuosa kasvatada vastavalt 16% pealt 19% peale ning 4% pealt 8% peale. Allolev graafik annab ülevaate New Jersey internetikasiinode turuosadest.

Allikas: New Jersey Division of Gaming Enforcement

Pettumust on pidanud tunnistama ka online kasiinooperaatorid ise, kelle sõnul on üheks hoogu maha võtvaks teguriks lihtne ligipääs ebaseaduslikele internetikasiinodele, mis piirab klientide arvu kasvu. Teine probleem seisneb pankades, kes regulatsioonidest tulenevate riskide tõttu ei lase paljudel klientidel oma krediitkaarti internetikasiinodes kasutada. Väidetavalt lükatakse 60% tehingutest tagasi ning rohkem ei üritata oma hasartmängukontole raha kanda. Seetõttu kulub kasiinooperaatoritel kauem aega, et oma investeering tagasi teenida ning mitmed turuosalised on muutumas ka konservatiivsemaks.

Pärast $3,2 miljoni suurust kahjumit Borgata üksusest esimeses kvartalis teatas Boyd, et vähendab kulutusi reklaamile. Ka 888 Holdings ütles, et suunab reklaamidollarid pokkerilt mänguautomaatidele. Ettevõtte tegevjuht Brian Mattingley ütles, et ta on niivõrd väikestest mahtudest šokeeritud, eriti arvestades, et eelnõud heaks kiites räägiti $1 miljardi suurusest müügitulust turu kohta tervikuna ühel aastal. Ka Borgata juht Tom Ballance nentis, et kasv saab olema oodatust aeglasem.

Omaette löögi on andnud ka kasiinofirmasid esindav American Gaming Association, kes kasiinode eriarvamuste tõttu on loobunud online hasartmängude seaduslikuks muutmise toetamisest. Eelkõige on siinkohal tegu gigantide heitlusega, kus internetikasiinosid pooldavad MGM Resorts ja Caesars Entertainment, samas keelustamisele kirjutaks hea meelega alla Las Vegas Sands (LVS), kes suurema osa rahast teenib Macaust.

Kuigi analüütikud püsivad pikaajalise pildi osas positiivsed, siis prognoose tõmmatakse allapoole. Morgan Stanley arvates on USA online hasartmänguturu suuruseks aastal 2017 $3,5 miljardit (vt allolev joonis), varasemalt oodati $5 miljardit. Antud prognoosi eelduseks on, et hasartmängud on legaliseeritud 10 osariigis. Käesolevaks aastaks oodatakse müügituludeks $203 miljonit, varasemalt prognoositi $541 miljoni suurust müügitulu. Parimaks panuseks USA online kasiinode seas peab Morgan Stanley Boyd Gamingut, kellele on antud $13 suurune hinnasiht.

Allikas: Morgan Stanley

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon