Uued teosed LHV raamatukogus - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Uued teosed LHV raamatukogus

Erko Rebane

30.06.2014 09:37

Shutterstock

Esimesel poolaastal ilmunud rohkest investeerimist ja ettevõtlust puudutavast kirjandusest on pisike valik jõudnud juunis ka  LHV raamatukokku.

The Investor's Paradox: The Power of Simplicity in a World of Overwhelming Choice (2014). Finantsturgudele otsa vaadates avaneb lõputuna näiv valik erinevatest instrumentidest ja teenuste pakkujatest, mis vastupidi levinud arvamusele võib pigem tekitada stressi ja vähendada rahulolu. Raamatu autor õpetab, kuidas tohutute võimaluste keskel orienteeruda ning lahendada kõikvõimalikud raha haldamise küsimused.

Flash Boys (2014). Finantstööstuses Michael Lewise nimi tutvustamist ei vaja. Oma värskeimas raamatus lahkab ta kauplemisrobotite kasvanud rolli, rääkides loo sellest, kuidas üks seltskond turuosalisi otsustas lõpuks paljastada, mis tegelikult toimub, kui investor oma arvuti taga ostu- või müügitehingu sisestab.

Talk Like TED: The 9 Public Speaking Secrets of the World's Top Minds  (2014). TEDx konverentse peetakse nüüdseks juba rohkem kui 130 riigis, tuues tihti kuulajateni esinejaid ja presentatsioone, mis panevad kuulama ja mõjuvad motiveerivalt. Käesolev raamat avaldab üheksa saladust, mis muudavad ühe TED ettekande edukaks, et igaüks meist saaks oma järgmise esinemise huvitavamaks ja kaasahaaravamaks muuta.

Things A Little Bird Told Me (2014). Biz Stone jutustab seiklustest eraelus ja ärimaailmas, mille õppetunnid ja põrumised juhtisid ta lõpuks Twitteri asutamiseni. Raamat avab sündmuste käigu, kuidas Twitter tekkis aga ka põhiväärtused, mis ettevõtet edasi kannavad.

An Astronaut's Guide to Life on Earth (2013). Chris Hadfield teadis juba väikese poisina, et soovib astronaudiks saada ning alustas juba siis valikute tegemist, mis suurendasid igal sammul šansse kunagi kosmosesse lennata. Ta tõestab, kuidas võimatuna tunduvat missiooni võimalikuks muuta, mis siiski eeldab riskide võtmist ja vahest ka traditsioonilisele elutarkusele vastu astumist.

The Carpenter: A Story About the Greatest Success Strategies of All (2014). Tänu koostööle lugematute juhtide, müügiinimeste, meeskondade ja asutustega, jutustab raamatu autor Jon Gordon  meelelahutusliku loo, mis inspireerib üles ehitama paremat ja edukamat elu, karjääri ning meeskonda.

Cash Return on Capital Invested: Ten Years of Investment Analysis with the CROCI Economic Profit Model (2006). Deutsche Banki analüütikud otsustas luua enda meetodi, kuidas aktsiaid hinnata, töötades lõpuks välja CROIC mudeli (Cash Return on Capital Invested). Raamat räägib sellest, kuidas CROIC loodi, kuidas seda arvutada ning millised on olnud tulemused. NB! Jõuab LHV raamatukokku juuli teises pooles.

Capital in the Twenty-First Century (2014). Raamatu autor Thomas Piketty analüüsib 18. sajandisse ulatuvaid andmeid kahekümnest riigist, et kapitali dünaamika põhjal tuvastada majanduslikke ja sotsiaalseid mustreid.  

Unbalanced: The Co-Dependency of America and China  (2014). Ehkki USA ja Hiina vahelised suhted loodi kunagi vastastikusel kasul, on need tänaseks erinevates valdkondades ühes või teises suunas kaldu kiskunud. Raamat paljastab praeguse majandusliku suhte peamised ohud, toob välja erimeelsused kaubavahetuses, intellektuaalses omandis, juhtimisstiilis, interneti rollis.   

The Wolf of Wall Street (2008). Autobiograafilises raamatus kirjutab Jordan Belfort oma tähetunnist Ameerika finantsmaastikul, mis lõpuks juhtis mehe pea kaheks aastaks vangitrellide taha.

Vaata LHV raamatukogu lehelt, milliseid raamatuid saab meie juurest veel laenutada.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon