Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

14.07.2014 11:12

Shutterstock

USA ettevõtete majandustulemuste jälgimisel on endiselt peamiseks huviks teada saada, kui tugev on tegelikult tarbija tervis. Ühendriikides algas aasta väga külma ja lumise talvega, mis hoidis tagasi kulutusi ning lükkas edasi ettevõtete plaane inimesi juurde palgata. Analüütikud hindasid seda ühekordseks teguriks aga mida rohkem infot teise kvartali kohta saabus, seda rohkem hakati kõhklema, kas USA esimese kvartali sisemajanduse kogutoodangu languse taga oli ikka ainult ilm või oli seal ka muid fundamentaalseid tegureid, mis on hoidnud tagasi loodetud taastumist teises kvartalis.

Factseti andmetel peaks S&P 500 ettevõtete teise kvartali kasum kasvama mullusega võrreldes 4,6%, mis oleks küll parem esimese kvartali 2,1%st, kuid karmide talveolude tõttu pole siin kõige korrektsem võrdlusmomenti luua. Neljanda kvartali 10%le jääks kasvutempo alla. Minimaalselt lisab julgust teadmine, et 113st kasumiprognoosi andnud ettevõttest „kõigest“ 86 on öelnud, et number võib jääda arvatust halvemaks. See teeb negatiivsete kasumihoiatuste osakaaluks 76%, vähem kui esimeses kvartalis (84%) ja eelmise aasta viimases kvartalis (88%), kuid kõrgem viie aasta keskmisest (66%).

Allikas: Factset

Ettevõtete müügitulu peaks teises kvartalis paranema 2,7% võrreldes 2013.a teise kvartaliga. Laias laastus on see tempo, mille juures on käive kasvanud kahel eelneval kvartalil ning suuri muutusi ei ole oodata ka teisel poolaastal. Ühtlasi tähendab müügitulust kiiremini kasvav kasum, et ettevõtted suudavad jätkuvalt leida võimalusi tõmmata kulusid koomale ning parandada marginaale.

Allikas: Factset





Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon