Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

21.07.2014 09:02

Shutterstock

Möödunud reede seisuga oli oma lõppenud kvartali tulemused kokku löönud 74 S&P 500 ettevõtet, kellest Factseti andmetel suutis 72% ületada analüütikute seatud aktsiakasumi latti. Tulemuste hooaja stardipaugust pole küll palju aega möödas, kuid kui antud protsent peaks jääma lõplikuks, siis ühtiks see nii viimase kui ka möödunud nelja aasta keskmisega. Kombineerides avaldamist ootavate ettevõtete aktsiakasumi prognoose nende näitajatega, mis on juba lauale pandud, on EPSi kasv mullusega võrreldes hetkel 5,5% ehk veidi rohkem kui esialgu oodatud 4,5%.

Kõige edukamad on sektoritest olnud materjalitööstus, tervishoid ja finants, kus ootusi on ületanud vastavalt 100%, 83% ja 79% ettevõtetest. Kesisemalt paistavad siiani silma esma- ja tarbekaupade ettevõtted vastavalt 57% ja 55%ga.

Kasumiaruande viimase rea tõstmine nõuab ettevõtetelt tänases majanduskeskkonnas suuri jõupingutusi, mida võib välja lugeda jätkuvast fookusest kulude vähendamisel. General Mills, JPMorgan, Microsoft on väike valim näiteid erinevatest sektoritest, kes on hiljuti teatavaks teinud järjekordse ringi efektiivsust tõstvaid meetmeid.

Teise kvartali müügitulu on seni raporteerinud ettevõtetel näitamas keskmiselt 3% kasvu võrreldes mullusega, mis ei erine kuigi palju sellest, mida oleme harjunud nägema eelnevatel kvartalitel. Pisikese positiivse nüansina võib nentida, et võrreldes kahe eelneva tulemuste hooajaga, on müügitulu ootuste ületajate osakaal väga kõrge. 74st firmast suutis 73% lüüa prognoose, mis on kõrgeim alates 2008.a. Aga palju võib veel muutuda järgnevate nädalate jooksul, kui ülejäänud 85% S&P 500 firmadest oma aruanded avaldavad.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon