Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

27.10.2014 13:41

Shutterstock

24. oktoobri seisuga olid oma kolmanda kvartali  majandustulemused avaldanud 208 S&P 500 indeksisse kuuluvat ettevõtet, kellest 75% suutis Factseti andmetel lüüa konsensuse aktsiakasumi ootust, näidates 5,6% kasvu võrreldes aastatagusega.  Tegemist on mõnevõrra parema tulemusega, kui analüütikud ootasid septembri lõpus (4,6%) aga võrreldes suvega on ootuste latt oluliselt allapoole toodud, sest juuli alguses loodeti kolmandas kvartalis näha S&P 500 ettevõtete 9,2% aktsiakasumi kasvu.

Aktsiakasumi puhul tuleb arvestada sellega, et paljud ettevõtted ostavad agressiivselt aktsiaid tagasi ning leiavad jätkuvalt ruumi ka marginaale parandada, mistõttu on S&P 500 ettevõtete müügitulu näitamas aeglasemat kasvutempot. Seni tulemused avaldanud ettevõtete käive paranes kolmandas kvartalis keskmiselt 3,7% võrreldes mullu sama ajaga.  208st firmast suutis konsensuse müügitulu prognoosi lüüa 60%, mis on ligilähedane viimase nelja kvartali keskmisele (58%).

Lähituleviku suhtes jäävad ettevõtted endiselt võrdlemisi ettevaatlikuks, mida iseloomustab tõik, et neljandaks kvartaliks aktsiakasumi prognoosi andnud 37st ettevõttest 78% näeb numbri jäämist alla turu ootuse. Analüütikud on seetõttu sunnitud kärpima ka oma Q4 aktsiakasumi kasvu prognoosi oktoobri jooksul 9% pealt 6% peale ning 2015.a esimese kvartali puhul 10% pealt 7,8% peale.  S&P 500 ettevõtete müügitulu kasv peaks Factseti andmetel aeglustuma neljandas kvartalis 2,8%ni ning taastuma järgmise aasta esimeses kvartalis marginaalselt 3,5%ni.

Allikas: Factset




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon