Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

26.01.2015 09:18

Shutterstock

Möödunud nädala seisuga oli oma neljanda kvartali majandustulemused lauale pannud 90 S&P 500 indeksisse kuuluvat ettevõtet. Ehkki kolm neljandikku firmadest kipub tavaliselt analüütikute ootusi ületama ning tänu sellele kujuneb ka kasumikasvu pilt kardetust paremaks, jääb efekt siiani oluliselt põduramaks võrreldes varasemate perioodidega.

Kombineerides nende ettevõtete aktsiakasumeid, kes on juba oma tulemused avaldanud ning nende firmade prognoositud näitajaid, kes pole veel jõudnud avalikkuse ette astuda, seisis S&P 500 ettevõtete Q4 aktsiakasumi kasv Factseti andmetel 23. jaanuari seisuga 0,25% peal. Võrreldes eelneva nädala 0,6%ga on kasvutempo sammukese võrra aeglustunud ning jääb märkimisväärselt alla oktoobri alguses oodatud 9%le, seda peamiselt kärpimiste tõttu energiasektoris. Viimast arvestamata oleks S&P 500 ettevõtete neljanda kvartali aktsiakasumi kasv 3,2%.

Analüütikute aktsiakasumi ootust ületab endiselt väga kõrge osakaal firmadest (79%), kuid trumpamise määr on seevastu siiani tavapäratult madal, kõigest 0,2%. Näiteks viimase aasta jooksul on ootust ületanud firmad suutnud lauale panna keskmiselt 4,2% kõrgema kasumi. Aga kuna tulemuste hooaeg on alles algusfaasis (82% firmadest plaanib oma numbrid avaldada), on lõplike järelduste tegemiseks veel liialt vara.

Neljanda kvartali aastane müügitulu kasv oli möödunud nädala lõpu seisuga Factseti kohaselt 0,6%, seda nõnda madal peamiselt energiasektori tõttu, kus käibe languseks oodatakse ligi -17%. Samuti mõjusid negatiivselt mitmete suuremate pankade oodatust pehmemad numbrid. Kui energiasektor välja jätta, kerkiks S&P 500 ettevõtete müügitulu kasv 3,5%ni.

Sellel nädalal avaldab lõppenud kvartali majandustulemused 142 S&P 500 firmat, kellest nimekamad on Microsoft (esmaspäeval), Apple (teisipäeval), Boeing ja Facebook (kolmapäeval), Ford Motor, Nokia, Amazon.com, Google, Visa (neljapäeval) ja Mastercard (reedel).

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon