Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

20.07.2015 13:35

Shutterstock

USA ettevõtete jaoks pole ärikeskkond esimesel poolaastal olnud kõige lihtsam, kuna trotsida tuleb aeglast majanduskasvu, dollari tugevust ning energiasektori negatiivseid mõjusid. Läinud nädalal alanud teise kvartali tulemuste hooaeg on küll alles algusfaasis, kuid esialgsed numbrid ütlevad, et analüütikud jätkuvalt alahindavad ettevõtete võimet kasumit teenida.

Läinud nädala seisuga olid oma lõppenud kvartali majandustulemused avaldanud 61 S&P 500 indeksisse kuuluvat ettevõtet, kellest 72% suutsid lüüa analüütikute konsensuse aktsiakasumi ootust.  Kui nädal varem ootasid analüütikud S&P 500 ettevõtetelt teises kvartalis -4,4% aktsiakasumi langust, siis oodatust positiivsemad kasuminumbrid finants-, tööstus- ja energiasektoris aitasid vähendada S&P 500 firmade tegelike tulemuste ja ootustega kombineeritud teise kvartali aktsiakasumi langust -3,7% peale (ilma energiasektorita näitaksid ülejäänud üheksa sektori ettevõtted 2,6% kasumikasvu võrreldes 2014.a teise kvartaliga).

Müügitulu ootust on siiani suutnud lüüa 56% S&P 500 ettevõtetest, mis jääb nii viimase aasta kui ka viimase viie aasta keskmise näitaja lähedale. Kui kombineerida nende firmade käibed, kes on juba aruande esitanud ning nende firmade müügitulu ootused, kes alles plaanivad seda teha, näitas S&P 500 ettevõtete teise kvartali koondkäive läinud nädala lõpus -4,0% langust võrreldes mullu sama ajaga. Eelmise nädala jooksul paranes see üsna marginaalselt, kerkides -4,2% pealt (ilma energiasektorita tõuseks ülejäänud üheksa sektori ettevõtete käibekasv 1,9% peale).

Allikas: Factset






Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon